Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet puha rántott...

Hogyan lehet puha rántott húst (pl. sertéskaraj) készíteni?

Figyelt kérdés
A párom mindig panaszkodik hogy lehetne még puhább.Besózom a hússzeleteket egy éjszakára és utána panírozom.Vagy ez így nem jó?
2011. okt. 10. 19:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én úgy csinálom, hogy kiklopfolom vékonyra, de azért nem papírvékonyra, mert akkor kiszárad, besózom, húsz percig állni hagyom, utána megborsozom, panírozom, bő olajban, alacsony lángon, fedő alatt párolom egyik és másik oldalát is. Jó sokáig tart, mire elkezd pirulni, akkor leveszem a fedőt és magasabb lángon még pirítom egy kicsit.

Nem szoktam semmit előre pácolni, így is nagyon finom puha lesz. Nyugodtan be lehet sózni húsz perccel előtte, sokkal finomabb lesz, ha beissza a sót és nem lesz tőle kemény.

2011. okt. 10. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:

A lényeg, hogy sokáig párold fedő alatt, az a titka az egésznek.

Először lehet, hogy nehéz lesz eltalálni a hőfokot, mert csak annyira kell forrónak lenni, hogy párolódjon, viszont ahhoz elég forrónak kell lenni, hogy ne ázzon le róla a panír.

2011. okt. 10. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
21:37 arról volt szó, hogy egész éjszakára nem szabad sóval pácolni, nem mondta senki, hogy egyáltalán nem szabad sózni :)
2011. okt. 10. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!