Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az E330 tényleg rákkeltő?

Az E330 tényleg rákkeltő?

Figyelt kérdés
Az internet tele van különböző, leginkább forrás nélküli anyagokkal a különböző élelmiszeradalékok hatásával kapcsolatban. Az E330-ról (ami egyébként citromsav) számtalan helyen olvastam hogy súlyosan rákkeltő. A citromsav természetes formában megtalálható a citrusfélékben (citrom, narancs grapefruit stb.). Nektek mi a véleményetek erről?
2012. jan. 2. 02:55
 1/6 anonim ***** válasza:
jaj istenem :S másnéven citromsav... jelen van többekközött: citrom, alma, narancs körte és stb gyümölcsökben.. ha az lenne nem mondanánk h egyél gyümölcsöt mert egészséges...:)
2012. jan. 2. 05:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Az, hogy egy idióta összeesküvés elméletes kitalálta, az emberek meg besz@pták. A másik nagyon rákkeltő anyag az aszkorbin-sav volt... Ja, meg az oxigén is :D
2012. jan. 2. 06:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Ja, meg a dihidrogén monoxid is veszélyes.


Gondolj bele, nem véletlen hogy a mobilgyártóknál azonnali garanciavesztést okoz ha belemegy a telefonba.

2012. jan. 2. 06:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
az élelmiszerekben nem rákkeltők az anyagok amiket ráírnak, hanem azok azok, amelyeket nem.
2012. jan. 2. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 Antimod ***** válasza:
Vannak bizonyítottan rákkeltő anyagok, de azok a mesterségesen dúsított vagy előállított anyagok. Némelyiket E-számmal jelzik, némelyiket nem. De sok E-szám csak egy teljesen természetes, egészséges összetevő fedőneve - ismerni kell a kódokat.
2012. jan. 2. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Az E-számok az élelmiszeriparban használt alapanyaok listája, a legtöbb közönséges élelmiszer, pl. c-vitamin, karotin - amik sok élelmiszerben elöfordulnak, és semmiféle káros hatásuk nincs, söt sok esetben kimondottan egészségesek. Természetesen vannak köztük olyanok is, ami nem feltétlen használ, pl. tartósitószerek, de amig a háziasszonyok többsége minden beföttbe, lekvárba tesz szalicilt vagy nátriumbenzoátot, addig nem ártalmasabb ugyanez a szer a boltban kaphatóakban sem.

Olyan meg nincs köztük, ami mérgezö vagy kimondottan ártalmas lenne, és föként azért kell feltüntetni, mert vannak, akik allergiásak ezekre.

2012. jan. 15. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!