Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mitől marad egyben a kockacukor?

Mitől marad egyben a kockacukor?

Figyelt kérdés
Nyilván úgy nem tudják összesűríteni, hogy így összeálljon. Nem is vízzel/nedvességgel, mert az egy idő után eltűnne belőle... Valamiféle ragasztó, ami nem káros?
2012. febr. 1. 23:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagy nyomáson olyan közel kerülnek a molekilák hogy egyben marad. A tablettákat is így csinálják!Préselőgépen több tonna nyomással.
2012. febr. 1. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

kockacukor

A kockacukor meghatározott méretű, különálló darabokból álló cukor, amelyet minőségi kristálycukorból vagy finomított kristálycukorból préseléssel vagy préseléssel és vágással állítanak elő.


Ide tartoznak a nem kocka alakú darabos cukrok is.


Színe: fehér, folttól és idegen szennyeződéstől mentes. (tisztasága, íze és szaga megegyezik a porcukoréval) törmeléktartalma: az 1 g-nál kisebb tömegű darabok (törmelék) megengedett mennyisége ömlesztett csomagolás esetén legfeljebb 10 % (m/m), dobozban sorba rendezve pedig legfeljebb 5 % (m/m); vágott kockacukor esetén két kocka tömegével egyenlő vagy annál nagyobb tömegű darabok megengedett mennyisége legfeljebb 5% (m/m).

Málási időtartam: 4-7 perc.

(forras: [link]

2012. febr. 1. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

De akkor a vizet is össze lehetne nyomni egy kockába... csak még nagyobb nyomás kellene hozzá.

2012. febr. 2. 01:56
 4/11 anonim válasza:
A kockacukrot a kristályszerkezet tartja egyben...ha elveszíti minden kristályvizét, visszaalakul por formába.
2012. febr. 2. 02:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
a vizet nem tudod összenyomni, mert az folyékony tehát azt nem lehetne kocka formába préselni, de a jeget már igen ;)
2012. febr. 2. 06:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

"olyan közel kerülnek a molekulák hogy egyben marad"

Perszeeeee...mondjál még hülyeséget!

2012. febr. 2. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Ez nem hülyeség. Nagy nyomással a legtöbb szilárd halmazállapotú dolgot össze lehet préselni.
2012. febr. 2. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
A cukor molekulaszerkezete akkor sem fog megváltozni!
2012. febr. 2. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
A szerkezete attól még nem változik, hogy a kötés a préseléstől megtartja.
2012. febr. 2. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Az adhézió tartja össze a kockacukrot. Egyrészt a felületi egyentlenség miatt, másrészt a préseléskor fellépő hő miatti kémiai adhézió miatt.
2012. febr. 2. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!