Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A pulyka megsülve milyen...

A pulyka megsülve milyen állagú? Nem száraz, inas? Tud puha lenni a húsa, ha megfelelően vagy elkészítve? Melyik részeit milyen étel készítéséhez használjátok?

Figyelt kérdés
Még sosem ettem és nem is készítettem pulykából ételt! Várom a tanácsokat! :-)

2012. okt. 17. 12:21
 1/8 Antimod ***** válasza:
Ha jól készítik el, csak az íze különbözik egy kicsit a csirkéjétől. Talán valamivel szárazabb, de én szeretem.
2012. okt. 17. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Szárazabb és inasabb, de én inkább pulykát veszek, mint a bolti mű-csirkét, ennek legalább van valami pulyka-íze:


Mellehúsát vékonyra szelve lehet (szoktam) rántani, de ha megtöltöd panírozás előtt egy-egy csirkemájjal és mustárral egyébbel fűszerezet, és csak utána panírozod, még különleges is.

De lehet a mellehúsából készíteni akár brassóit, vagy csíkokra vágva tokányszerű kajákat, gombával, hasonlókkal ötvözve. Ne félj tőle, próbáld ki nyugodtan, ha van rá lehetőséged.

2-3 pulykanyakból már elég sok és fincsi pörköltet lehet főzni, akár nokedlivel, akár összefőzöd hordós aprókáposztával (=húsos káposzta), vagy pirított tarhonyával.

Amikor megvettem egy egész pulykát, akkor még a farhátot is összefőztem a nyakával pörköltnek, lett belőle annyi, hogy ha nem fagyasztottam volna le a felét, akkor kb. 2 hétig rájárhattam volna!

A szárnya és a combja kifejezetten sütve, akár előző este bepácolod valami fűszerekkel, vagy fokhagymával megtűzdelve, finom piros-ropogósra sütve. Van aki füstölt (bacon) szalonnával borítja és úgy süti, akkor is fincsi.

2012. okt. 17. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

2-es vagyok!

Egyébként a kerek-combjából is lehet finom brassóit és hasonlókat készíteni, az nem annyira száraz, mint a mellehúsa, a "készítmény" kicsit szaftosabb lesz! :)))

2012. okt. 17. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Még mindig 2-es vagyok!

Külön fogalom a pulyka-zúza pörkölt. Ugyanúgy megpucolod, mint a csirke-zúzát, feldarabolod, ha tudod bográcsban főzd, persze lábasban is ugyanolyan jó. Főzési idő kb. 2,0- 2,5 óra, nagyon fincsi és kiadós, főleg bulikra, családi összejövetelekre (főtt krumpli-körettel) igazán kiadós kaja.

2012. okt. 17. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Pulykamellet úgy szoktam kirántani, hogy felszeletelés és klopfolás után beáztatom a szeleteket fokhagymás tejbe 2-3 órára. Panírozás előtt kiszedem, leitatom róla a nedvességet, úgy panírozom. Nem lesz száraz, és különlegesebb, mint a sima rántott szelet.
2012. okt. 17. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Kedves Hozzászólók! Mindenkinek köszönöm a válaszát!!! Örömmel tájékoztatlak benneteket :-), hogy ma délután sikerült vennünk pulykahusit: mellet és combot vásároltunk. Egyelőre csak a melle húsából készítettünk sültet - így is rengeteg lett (csak ketten vagyunk). FINOM VOLT! Holnap a comb fog elkészülni.

Nagyon köszönöm a sok tanácsot, ötletet, tapasztalatot, véleményt! A második hozzászóló nagyon aranyos, hogy többször is írt!

Majd gondolok rátok, amikor sütjük a következő adag husit!

2012. okt. 17. 22:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Örülök neki, hogy ízlett!

(Ne csak akkor gondolj rám, amikor sütöd, hanem akkor is amikor eszed!) :))))

2012. okt. 18. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Jó! :-) :-) :-)
2012. okt. 18. 08:03

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!