Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kedvenc ételed? Esetleg...

Kedvenc ételed? Esetleg recept hozzá?

Figyelt kérdés
2013. jan. 29. 16:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

füstölt sajtos csirkemell


egy kg kockázott csirkemellett fehéredésig főzöl egy kis fehérborsal, közben 20dekba pirított bacont, 15 deka reszelt karaván sajtot és 4-5 deci tejszínt összekeversz. ezt hozzáadod a csirkéhez és addig főződ amig a sajt meg nem olvad. hamar megvan és isteni finom.

2013. jan. 29. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
cigánypecsenye :D
2013. jan. 29. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
harcsa pörkölt túros csuszával ...
2013. jan. 29. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Miso leves
2013. jan. 29. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Az igazi klasszikus vadas!


A zöldségeket és a hagymát karikára vágjuk, pár szem borssal, a babérlevéllel, a borókabogyóval és sóval 1,5 l vízben feltesszük főni. Ha félpuhára főtt, levesszük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a felszeletelt húsra öntjük. Legalább 3 napra a hűtőbe tesszük, és naponta legalább kétszer megforgatjuk. Elkészítéskor a húst kivesszük a pácból, megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott szalonnával. Zsírral bekenjük, és tepsiben félig megsütjük. Ekkor ráhalmozzuk a zöldségeket a pácléből, ügyeljünk arra, hogy a bors, a boróka és a babér ne kerüljön bele, kevés páccal felöntjük, és letakarva puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. A húst kivesszük, letakarjuk, és melegen tartjuk. A zöldségekhez adunk 2 kanál lisztet, elkeverjük, majd egy lábasban jól átsütjük. Hozzáadunk egy kis páclevet, és pár percig tovább főzzük. Villával vagy botmixerrel összetörjük. 2 dkg cukrot barnára pirítunk, felengedjük vízzel, és a mártáshoz öntjük. Beletesszük a tejfölt, jól elkeverjük, közben a sóval, citromlével, porcukorral és a mustárral ízlésünknek megfelelően ízesítjük. Zsemlegombóccal, szalonnás zsemlegombóccal vagy csőtésztával tálalhatjuk. A szalonnás zsemlegombóc elkészítése annyiban különbözik a hagyományostól, hogy egy kevés apróra vágott petrezselymet és apró kockára vágott füstölt szalonna pörcöt keverünk hozzá.

2013. jan. 29. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Sült kacsa túrós csuszával, leöntve a kacsa szaftjával! Ez egy családi recept, senkit se hallottam, hogy így ette volna.
2013. jan. 29. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Cigánypecsenye, Hagymás rostélyos és Sajttal-sonkával töltött rántott hús.

Receptet meg neten milliót találsz hozzá! :)

2013. jan. 30. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!