Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az idei második befőzéskor...

Az idei második befőzéskor pont úgy készítettük a lekvárt, ahogy korábban is a sárgabarackból. Most viszont a lekvár tele van kemény rostokkal. A barackon nyersen nem érezni. Van valami praktika vagy befőzési mód, hogy ne legyen "szálkás" a lekvár?

Figyelt kérdés
2013. júl. 18. 22:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Sajnos a barack fajtája ilyen. Én is így jártam.Csak azt teheted vele, hogy leszűröd. Különben ehetetlen a lekvár,Én tésztaszűrőn paszíroztam át, nagyon sok rost volt benne.
2013. júl. 18. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm,kár,hogy nyersen ezt nem lehet ki szűrni... elég bosszantó dolog:(
2013. júl. 19. 19:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is így jártam, de nem tudtam átszűrni, nem volt olyan itthon, amin a rost fennakadt volna. A szűrőmmel próbálkoztam, de egy csomó jó rész is fennmaradt, így abbahagytam. Nekem most dunsztolódnak, 5 kilóból főztem, abban bízok, hogy mondjuk ha kenyérrel esszük, akkor nem lesz annyira érezhető a kemény rost. Ha igen, akkor nagyon mérges leszek.. De én se találkoztam még ilyennel, pont lekvárnak ajánlották a piacon a barackot..
2013. júl. 31. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Amit felbontottam azt tésztaszűrön átpasszíroztam én is,de még így is rostos maradt,jó nem annyira,de 1 üveg lekvárból majd fél üveg lett.Próbáltam eredeti állapotában kenyérrel enni,de nagyon érződött még így is.Hát nem is tudom jövőre milyet vegyek,mert ez most nagy csalódás lett,20 üveg azért nem kis mennyiség,és nem merek adni senkinek se belőle.
2013. aug. 1. 16:00

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!