Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a jó a csirkefarhátban?...

Mi a jó a csirkefarhátban? Mit lehet azon szeretni, meg az aprólékon?

Figyelt kérdés
Ezt most nem gúnyolódásból kérdezem,félreértés ne essék!De nekem sosem jött be,mert valójában csont meg bőr az egész,és van rajta 10-15 dkg hús a bőrrel együtt.Ráadásul azt szopogatni kell,én meg ettől viszolygok,mert undorítónak tartom,és volt is pár kellemetlen emlékem erről.Tudom,hogy levesnek első osztályú,és én senkit nem kívánok ettől megfosztani,aki szereti,egye!De pörköltet se csinálnék ebből.Amúgy rendszeresen veszek farhátat,de a macskáknak.Azoknak elsőosztályú kaja.

2013. okt. 3. 21:47
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Nem kell szopogatni, le- és kiszedegeted róla a húst, és kész. Én nem szopogatom, sütve és főzve is szoktam enni. 10-15 dkg a hús a bőrrel együtt, írod, ezt kevesled? Én 10-15 dkg húsból 2x lakom jól.

Pörköltnek nem jó, mert ezt kézzel lehet csak enni, úgy meg szaftos leszel.

Aprólék: nem szereted a májat, szívet, zuzát? Hogyhogy?

2013. okt. 4. 01:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/26 anonim ***** válasza:
16%

"Aprólék: nem szereted a májat, szívet, zuzát? Hogyhogy?"


Hogyhogy?? A csirkemáj egyszerűen büdös, ehetetlen...ha már ettél életedben vajpuha, hízlalt libamájat, akkor ezt neked is tudnod kellene!


A rágós gusztustalan zuzát meg ne is emlegessük.

2013. okt. 4. 01:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/26 Salx Narval ***** válasza:
Ugyan az a helyzet a farháttal, mint bármi más étellel, vannak akik szeretik és vannak akik nem.A cicók az első táborhoz tartoznak, az enyém mindenképp.:D Én csak azért nem eszem meg, mert a macseknak is kell valami.
2013. okt. 4. 05:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/26 anonim ***** válasza:
Szóval én nem nem szerettem a csirkének csak a lábát, szárnyát, zúzáját. A barátom anyja viszont kirántotta a far-hátát így nekem nagyon ízlik. Persze a tüdőt én kiszedem jó előre. A barátom viszont szereti. Valóban kinek mi ízlik.
2013. okt. 4. 05:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/26 A kérdező kommentje:

Kedves nyolcas!Nyugodtan add oda a farhátat a macskáidnak,mert ők minden csontot aprólékosan elrágnak,és nem habzsolnak,mint a kutyák.A macska tremészeténél fogva ragadozó!És ez a szálkás halakra is igaz,én bátran azt is odaadom nekik.

Ami meg a szopogatást illeti,pont ezért utáltam meg a fejet, farhátat,nyakat,kaparóját,meg a püspökfalatot is.Én nem fogom egy tyúknak a seggét enni.Egyszer hivatalos voltam egy lagziba,20 éves lehettem akkor.Felkértek tálalónak,és mikor a leves után a főtt tyúkhúst kellett felszolgálni,én pont oda tettem le a húsos tálat,ahol egy rakás nyanya ült.A sok vén satrafa rögtön mind a farhátat,nyakat,lábat kapkodta el,de a combhoz,mellehúsához hozzá se nyúltak.Úgy majszolták,szopogatták,hogy még nézni is borzasztó volt.Nem hogy egy falat se ment volna le a torkomon,de is dobtam volna közéjük a taccsot.Mintha csak otthon lettek volna,rettentő gusztustalan volt,és a csontot is úgy leszopogatták,hogy azzal szerintem már a kutya se tudott volna mit kezdeni.Azt tudták motyogni teleszájjal,hogy:Nyjajjj,de fíínoomm!

Én úgy vagyok vele,ha már csirkepörköltet akarok enni,akkor veszek 1-2 kiló combot,és az nem tartalmaz aprócsontot mint a farhát.Kettévágom,kicsontozom,a húst kockára vágom,a csont meg a macskáknak.És kész!

2013. okt. 4. 06:23
 16/26 anonim ***** válasza:
90%
Számomra a legízletesebb, legszaftosabb falat a csirkében a farhát, imádom sütve, rizsesben,levesben, még rántva is, de a szárnyát is nagyon szeretem. Grillcsirkében a combot és a mellet nem is szeretem. A csirkecombot egyáltalán nem szeretem, legfeljebb kicsontova, kockára vágva pörköltnek.
2013. okt. 4. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/26 anonim ***** válasza:
95%

Kedves Kérdező!

Ezek szerint szívesen ennék veled "egy tálból" csirkepörköltet, mert te gyorsan kikapkodnád a "vastaghusit" combját, mellehúsát, hasonlókat, és nekem megmaradnának azok a részek, amikből imádom a csirke-pörköltet és a rizseshúst és a krumplis-tarhonyát: far-hát-nyak-szárny-belsőség. :))))

2013. okt. 4. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/26 anonim ***** válasza:
17-es vagyok! Persze rántani, sütni én is a vastagát szoktam, de a többi részéről sem mondanék le szívesen!
2013. okt. 4. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/26 anonim ***** válasza:
93%

Az a helyzet, hogy a csontok közelében levő husik a legfinomabbak, ízletesebbek.

Csirkeszárny, karaj, oldalas, a csontokkal együtt elkészítve.


A zúzapörköltet imádom, egyik kedvencem. És nem rágós, omlós, csak megfelelő ideig kell főzni.

2013. okt. 4. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/26 A kérdező kommentje:

Kedves 17-es!Te igencsak hoppon maradnál!Ugyanis amiket te leírtál,a farhát,nyak szárny,fej,kaparója,ez mind megy a macskáimnak.

Mellesleg,a sparban szoktak adni kilóként 5-600 ft-ért egész csirkecombot farrészel kimérve,vagy tálcás kiszerelésben.Ebből szoktam venni 2-3 kilót,és a farrészekkel együtt már meg is van a napi macskaeledel.Azaz,csak a combot csinálom meg pörinek,a farrész a bársonytalpúaké!

2013. okt. 4. 16:50
1 2 3

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!