Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Bekristályosodott házi mézet...

Bekristályosodott házi mézet vissza lehet állítani az eredeti állapotába? Vagy kuka?

Figyelt kérdés

2014. febr. 14. 12:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy kidobd!! A méz nem romlik meg, a kristályosodás természetes folyamat. Használat előtt a megfelelő mennyiséget melegítsd fel, folyós lesz.
2014. febr. 14. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Annak semmi baja! Sőt biztos lehetsz benne, hogy valódi méz, és nem valami hamisítvány... Ugyanis a nem igazi mézek nem kristályosodnak.


Kristályosodva is beleteheted teába, vagy bármibe, fel fog olvadni épp úgy, mint a cukor vagy a csokoládé...

De sütibe is teheted. Annyi csak, hogy ha hidegen kell összegyúrni a tésztát, akkor fontosabb, hogy a méz folyékony legyen. Ilyenkor csak betesz a mikroba és felolvad. Persze ha nem muszáj, ne mikrózd. A mézes krémes tésztájába jó kristályosan is, mert ott ugyis össze kell olvasztani az anyagokat a liszt hozzáadása előtt...


Szóval ki ne dobd azt a kincset!

2014. febr. 14. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
68%

Igen az 1-es jól mondja (írja) !

Az edényt (dunsztos üveg)amiben a méz van ,rakjad bele forró vízbe és így melegítsd meg a mézet.

2014. febr. 14. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Karácsonyról maradt, és tologattam a konyhaszekrényben eddig, mert ne volt szívem kidobni:D Akkor jól tettem.


Ha felmelegítem, utána minden ugyan olyan lesz vele mint újkorában?

2014. febr. 14. 12:31
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha felmelegíted, ugyanolyan folyós lesz, de csak egy ideig. Ezért fontos, hogy annyit melegíts, amennyit használni akarsz.
2014. febr. 14. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget:)
2014. febr. 14. 12:33
 7/15 anonim ***** válasza:
94%
Egy kicsit azért pontositani kell a tanácsokon. Bele ne tedd forro vizbe!!!!!! Max 35....50 fokos melegitésröl lehet szo, különben az értékes anyagok elbomlanak. GYAKORLATILAG CUKORSZIRUPOT KAPSZ! (Igaz, az nem ikrás :-)) Szépen türelmesen olvaszd ki. (A méhészek is ezt teszik.)
2014. febr. 14. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
95%
60 fok felett már károsodik a méz:)
2014. febr. 14. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
82%
Mikróba végképp ne tedd, a cukor könnyen túlhevül - egy családtagnak így égette szét a kezét. Benyúlt a macimézért, az abban a pillanatban a nyitott tenyerébe robbant.
2014. febr. 14. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Jesszus, nehogy kidobd! A méz örök élet, meg három napig eláll!

Nem túl magas hőfokra (kb. 40 fok) kell melegíteni meleg vízben és úgy olvasztgatni, közben kavargatni, mikor már kicsit olvadt.

Egyébként ki lehet olvasztani ennél melegebb vízben is, mikróban is, ugyanúgy finom és használható lesz, csak akkor károsodnak az összetevők.

De ikrásan is lehet használni ízesítésre ugyanúgy.

2014. febr. 14. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!