Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen a kecske teje?

Milyen a kecske teje?

Figyelt kérdés

forralás után leszűrjük és olyan "túrós" az állaga ami fentmarad a szűrőn...??

mi ez?

mitől van?

az íze nem rossz.../nem savanyú mint ami összement pl...



2015. aug. 19. 21:03
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

A forralás hatására kicsapódott némi fehérje, de nem azért mert kecsketej, tehéntejjel is történhetett volna. Több oka lehet, pl. az általad felhasznált tej fejés után egy óránál tovább volt szobahőmérsékleten és elkezdődött az alvadás. Vagy valamelyik edény nem volt tökéletesen tiszta, esetleg nem kizárólag tejfeldolgozásra van használva.


Ha csak inni szeretnéd a tejet, annak a pozitív tulajdonságai miatt, akkor nem kell felforralni - ez tévhit - elegendő pasztőrözni: 63 °C-on 30 percig vagy 74 °C-on 40 másodpercig hőn tartod, majd lehűtöd. Minnél gyorsabb a hűtési folyamat, annál jobb. Így hőkezelés mellett sem lesz főtt íze.


Ha túrót szeretnél készíteni, akkor forralhadod, de kelleni nem kell: min. 82 °C-on ha 1 l tejhez kb. 1-2 ek ételecetet adsz és elkevered benne, akkor szinte azonnal szétválik a fehérje a tejsavótól. Leszűröd és már van is túród.


Ha nincs ételhőmérőd, akkor pasztőrözd addig, míg gőzölögni kezd és hártyásodik. Lehetőleg zománcmentes edényt használj erre a célra.

2015. aug. 20. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!