Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » De most komolyan, ki szereti...

De most komolyan, ki szereti a csirkemellet?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy jól ellehet készíteni, de az kész macera. Mindig nedves pácot kell neki csinálni, hogy felszívja magát különben nagyon száraz és kellemetlen ízű lesz. De most én arra vagyok kíváncsi, hogy simán sózottan megsütve ki szereti. Száraz, sűrű és nem jó. A köret pedig nem enyhít rajta. Natúrban megsütve kinek ízlik?

2017. júl. 2. 21:12
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
92%
Nem kell túlsütni és nem lesz száraz
2017. júl. 2. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/25 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem meg simán megsüthető baromi szaftosra mindenféle pácolás nélkül. Simán csak nem tudtok főzni.
2017. júl. 2. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/25 anonim ***** válasza:
91%
Először nagy lángon kell átpirítani, így kéreg keletkezik rajta, ami bent tartja a nedvességet, és finom szaftos marad.
2017. júl. 2. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/25 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudom te miről beszélsz, amióta az eszemet tudom így ettem, simán kisütve, nálunk tök finom. Mostanában tepsizünk csak, fűszersó, meg a többi hülyeség.
2017. júl. 2. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/25 anonim ***** válasza:
87%

Én szoktam sűrűn készíteni és az évek alatt a kezdeti szinte ehetetlentől eljutottam odáig, hogy szerintem elég profi vagyok csirkemell sütésben.

A fent említett csak só fűszerezésűt úgy készítem, hogy egy serpenyőt felteszek a tűzre.Amíg hevül a szeleteket megsózom,majd beledobok egy kis kockányi vajat és pár csepp olajat, hogy a vaj meg ne égjen.Beleteszek 3 szeletet, többet nem, mert lehüti a hús a serpenyőt.Közepes lángon mindkét oldalát kb 2-2 percig sütöm.Nem szurkálom nem nyomkodom esetleg meglocsolom a vajjal.

Ezután felveszem a lángot és mindkét oldalát kicsit megpirítom.

2017. júl. 2. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/25 anonim ***** válasza:
95%
Én szeretem szárazon is.
2017. júl. 2. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/25 anonim ***** válasza:
84%

Szia!


Én mindig is utáltam a csirkemellet, amíg rá nem jöttem, hogy mi a hiba, és bizony az volt, hogy túlsütöttem. Vettem egy olyan hőmérőt, ami a hús közepébe szúrva megmutatja a belső hőmérsékletet, és a sütőbe is be lehet tenni a csirkemellel együtt (Conrad-nál vettem évekkel ezelőtt, máshol nemigen láttam - bár nem is kerestem). Pácolás felesleges, viszont fontos, hogy a csirkemellet csomagold be egy alufóliába (és így a körbesütés is felesleges lesz), mellé tehetsz ezt-azt - vaj, répa, hagyma, fokhagyma, fűszerek - majd szúrd a közepébe a hőmérőt. Én a legkisebb lángon sütöttem, jó lassan, de ki lehet próbálni nagy, hirtelen lángon is. A lényeg, hogy a csirkemell minimum belső maghőmérséklete legalább 74 fok kell hogy legyen ahhoz, hogy elpusztuljon a szalmonella is. Én kb 71 foknál szoktam kivenni, és utána még felmegy olyan 4-6 fokot (ha nagyobb lángon sütöd, akkor 6-8 fokot is feljebb mehet), de a tapasztalat az, hogy ha 80 fokig felmegy a hőmérő, akkor sem lesz még száraz.


A serpenyőben való sütés titka, hogy hirtelen, marha nagy lángon kell megsütni, viszont célszerűbb kockákra vágni, mert úgy könnyebben lehet ellenőrizni, hogy megsült e.


És ami nagyon lényeges részlet: miután elzárod a lángot, a hús mindig tovább sül! TEhát a serpenyőt se akkor zárd el, amikor már 100%-os, hanem amikor 95. Ezt nehéz elsőre megállapítani, de a lényeg, hogy olyan állagú lesz a kész csirkemell, mint pl a tengeri herkentyűk, pl a tintahal karika, és olyan is marad, ha jókor zárod el. Ki kell tapasztalni, nekem azóta a kedvencem (és mindezt egyedül kísérleteztem ki, sehol nem olvastam, vagy hallottam). Sok sikert! :)

2017. júl. 2. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/25 anonim ***** válasza:
60%
Ja, még annyit, hogy az alufóliás sütés után hagyd pihenni vagy fél órát, hogy a nedvesség nagyja visszaszívódjon a rostokba, s közvetlenül a fogyasztás előtt az íze és a látvány miatt körbe lehet pirítani egy kevés vajon :)
2017. júl. 2. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/25 anonim ***** válasza:
13%

"Nem értem, hogy abban mi a jó. Száraz és ízetlen. Még akkor is, ha meg van fűszerezve, mert ugyanúgy száraz."


Drága kérdező! Ebben sajnos igazad van. VISZONT: a jó hír az, hogy nem natúr húst kell sütnöd csirkemellből, hanem minden bármi mást..


A csirkemell azért nem jó natúrban, mivel NINCS zsírja, márpedig minden épeszű húsnak a ZSÍRJA adja meg az ÍZÉT!!

2017. júl. 2. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/25 anonim ***** válasza:
87%
Én szeretem natúrban is, pici zsíron érdemesebb sütni olaj helyett.
2017. júl. 3. 01:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!