Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Melyik élelmiszerboltban...

Melyik élelmiszerboltban kutassak az író (mármint a tejtermék) után?

Figyelt kérdés

2014. máj. 20. 14:14
 1/8 anonim ***** válasza:
Tesco ,és Auchanban szokott lenni.
2014. máj. 20. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Én már láttam az Intersparban is.
2014. máj. 20. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Sparokban szoktam látni, a kefirek között bújik meg észrevétlenül.
2014. máj. 20. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Gondoltam rákérdezek, minthogy vidékről feleslegesen rohangáljak :)
2014. máj. 20. 19:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Tescoban, Spárban én is láttam.
2014. máj. 20. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha nagyon kell, és nem tudsz venni, elkészíthető otthon is.

Amikor túlveri az ember a tejszínt, akkor az vajjá és íróvá válik szét.

Savót meg az aludtej, vagy vmilyen kultúrával beoltott tej lecsöpögtetésével kapsz (ami fennmarad, az a túró).

2014. máj. 26. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Az utolsó válasz nagyon csábító, mert a házi készítésű dolgokat mindig is előnyben részesítettem. El tudom ezt rontani? Vagy biztos a siker?
2014. máj. 27. 08:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia, 6-os vagyok

Ez a cikk elég jól leírja: [link]


Ugyan nem a vajhoz-íróhoz tartozik, de az aludttejhez van még annyi megjegyzésem, hogy manapság dobozos tejből előfordul, hogy nem sikerül. Pedig csak annyit kell vele tenni, hogy az ember kiteszi a konyhapultra egy tiszta edényben, ami acél, vagy nem hibás zománcozott, lefedi egy konyharuhával, és vár, akár pár napot. Ez idő alatt kicsapódik a fehérje, és kellemesen savanykás illatú, ízű lesz.

Régebben vagy forralt házitejből, vagy pasztőrözött zacskós tejből készítettem, és csak akkor nem sikerült, ha véletlenül szennyeződött valamivel. Pedig a hőkezelés hatására elvileg ezekben a tejekben is elpusztultak az eredetileg benne levő mikroorganizmusok.

Manapság a dobozosokból (és nem csak UHT-ból, azzal próbálkozni sem érdemes) viszonylag gyakori, hogy nem megalszik, hanem megromlik, büdös lesz és kesernyés, keserű. Nem tudom mi az oka, mert az UHT-t kivéve ezek is pasztőrizáltak.

Mindenesetre, ha beoltod megfelelő mikroorganizmus-kultúrával, ez is megalszik :)

2014. máj. 30. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!