Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Van itt más is, aki él-hal a...

Van itt más is, aki él-hal a gomolya túróért?

Figyelt kérdés

2019. aug. 18. 21:10
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
anyukám imádja
2019. aug. 18. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is imádom.
2019. aug. 18. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
hát az élek-halok érte kissé túlzás, de nagyon szeretem. Épp a héten vettem egy szép darabot, gyorsan elfogyott, pedig csak én eszem a családból :D
2019. aug. 18. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Vettem a Tesco-ban valami gomolya sajt nevű dolgot, de köze nem volt ahhoz az ízhez amire gyerekkoromból emlékszem (apukám imádta kenyérre kenve, emlékszem hogy a Mizo gyártott méh akkoriban), ma viszont ráakadtam az Aldiban valamilyen Bryndza nevű gomolyatúróra leértékelten, aminek isteni íze van
2019. aug. 18. 21:58
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem ismerem, viszont a gomolya sajtot nagyon szeretem. A füstöltet is. Kár, hogy olyan kevés helyen lehet kapni.
2019. aug. 18. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

4. A gomolya sajt egészen más. Szóval nem fura, hogy nem az volt, mit kívántál. (Amúgy nagyon finom étel)


Örülök, ha ízlet amit az Aldiban kaptám.

2019. aug. 18. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem tudom mi a különbség, de a túró zsírosabbnak tűnt (főleg amire az Aldiban rátaláltam), sárgább, és nagyon intenzív íze van, szinte tapad is az ember nyelvéhez


A sajt meg amit egy éve vehettem meg kóstoltam az meglehetősen fehér, ruganyos állagú és relatíve ízetlen volt, el is gondolkodtam rajta anno hogy mi a frászt vettem 😄

2019. aug. 19. 00:02
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A Bryndza nem gomolya túró!


" A túró a sajtok éretlen alapanyaga, tulajdonképpen sav vagy oltóenzim (kimozin) hatására a tejből kicsapódott tejfehérje. Legismertebb képviselői a tehéntúró, a juhtúró és a gomolyatúró. A tehéntúró fehér, enyhén savanykás, jellegzetes ízű, zsírtartalmától függően zsíros, félzsíros és sovány. A gomolya darabos, gyakran tejszínt is tartalmazó, nedves túróféleség, amely tehéngomolyát és juhgomolyát egyaránt tartalmaz, így enyhébb a juhgomolya íze. Általában csomagolva árulják. A juhtúró nagyon erős, csípős szagú és ízű, sárgásfehér színű termék, melynek fogyasztását sokan elutasítják. Az igazi juhtúró a Szlovákia területén készülő Brindza."

2019. aug. 19. 05:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!