Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Egészségesebb szerinted egy...

Egészségesebb szerinted egy helyi kis vállalkozótól vásárolt hústermék, mintha azt multiba venném meg ami külföldről származik?

Figyelt kérdés
2019. dec. 19. 21:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Általában igen, de nem feltétlenül. A kisvállalkozó is telenyomhatja vízmegkötővel, nitrites pácsóval, ilyen olyan tartósítóval meg aromával. Kérdés hogy megteszi e.
2019. dec. 19. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ ment a zöld! Mit tanácsolsz akkor, hogy minél egészségesebb, és tisztább hústerméket szerezzek be?
2019. dec. 19. 21:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Beszélgethetünk róla, de pontosan milyen termékekről van szó?
2019. dec. 19. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Mondhatni minden. A hústermékeket csak kiemeltem. abból leginkább sertés húsról lenne szó. De gondolok itt a kenyérféléket, üdítőkee, stb.
2019. dec. 19. 23:04
 5/6 anonim ***** válasza:
54%

Hát, elég kétesélyes.

Egyik oldalról valószínű, hogy nem nyom annyi gyógyszert és egyebet az állatokba, mint az ipari telepeken.

Másrészt megbízhatatlanabb is, nem lehet olyan biztosan tudni, hogy mivel tömi őket.

2019. dec. 20. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
a legbiztosabb amit magad állítasz elő, a táp is, de a levegőből bármi kerülhet bele. telepeken szerintem jobban ellenőrzik, a gyógyszerek ürülését meg kell várni, szigorúan betartani, ha olyan akkor nem is szabad forgaloma hozni. Ahol régen éltünk falunk volt kisvállalkozó, hát tudnék mesélni.. csak a legolcsóbb dolgokat adta az állatoknak, de kapirgáltak, ez meg az utóbbi időkben már varázsszó ugye. egy gondosan kiválasztott tápkeverékben legalább benne van minden szükséges. de a multikban is sok a hazai, a szállítás miatt sokszor nekik is egyszerűbb itthonit eladni, a Tesco is pl a hazai termelőket támogatja (nyilván ha nincs itthon elég hozni kell, illetve a vásárlói igények az olcsóra mennek rá, ha olcsó küldöldi jön azt jobban viszik, nagyon árérzékenyes az emberek) szóval mindenben van jobb is rosszabb is, de tisztább nem lesz. a legjobb a feldolgozott húsokat, felvágottakat házilag elkészíteni. az egyebeket, víztartalom stb az adott faj fajtája határozza meg inkább. most ez így elég felületes és kevés példa, bele lehet menni mélyebben, agrár fórumokat keress fel
2020. jan. 3. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!