Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Az ételfesték főzés közben...

Az ételfesték főzés közben lejön a húsról, vagy annyira beleivódott, hogy nem jön le?

Figyelt kérdés

Coop boltban vettem csirkét, már akkor is láttam, hogy sokkal sárgább, mint a többi, körülötte lévő hús.

Húslevest főztem belőle, most szedtem ki a húst, és még mindig elég sárga a bőre.

Nem hinném, hogy valódi, tanyasi csirkét árult a Coop.

De fogalmam sincs, hogy ha csak színezve volt, akkor annak főzés közben ki kell-e főnie, vagy sem.

Van vkinek ilyen tapasztalata?



2020. jan. 19. 11:46
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Sokkal több az esélye annak hogy valódi tanyasi csirke minthogy be van festve festékkel. De miért nem kérdezted meg hogy a csirkehús miért sárga? Vagy miért veszed meg ha nem tetszik?
2020. jan. 19. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
18%

altalaban semmivel nem kaptak jobb tapot a “tanyasi” csirkek (es sokszor ugyan olyan korulmenyek kozt vannak mint a tobbi) csak feletetik kukoricaval, attol lesz sarga, meg a tojas is. de ne etelfestek, ezt a butasagot nem tudom honnan veszed. bar szerintem is eleg egeszsegtelen a szine, a normalis csirkenek oreganyamnal ugxan olyan szine es ize van mint barmely

masnak. mar ha annyi idosen lett vagva mert az ize korral valtozhat

2020. jan. 19. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
42%

[link]


Bizony előfordul, hogy színezik, pl. kurkumával.

2020. jan. 19. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Nem arról van szó, hogy nem tetszik.

Ez lenne a normális színe, csak nem ahhoz vagyunk hozzászokva. Sajnos.


Honann veszem ezt a baromságot, hogy színezik? :)

Ezt megmosolyogtam.

Mert ezt csinálják.

Nem csak színezik, hanem pl. sok helyen lila neonnal világítják meg, így másabb a színe.


Vagy volt pár éve elég nagy botrány abból, hogy a sertéshúst ételfestékkel színezték vörösebbre, és marhaként adták el.

De egy laikusnak akár vaddisznóként vagy szarvasként is el lehet adni, 5x annyiért.

Szerintem 10 emberből 9 nem tudná megmondani.


Nem hinném, hogy ma nem csinálnak ilyen trükköket.

2020. jan. 19. 13:28
 5/8 anonim ***** válasza:
72%

Azért nem csinálnak ilyen trükköket, mert minek?

Egyébként is pont ugyanúgy megveszik az emberek, totál fölösleges egy ilyen folyamatot beiktatni a rendszerbe.


Én tonnányi húsokat dolgozok fel havonta, és hús és hús között nagy , és meglepő különbségek lehetnek.

Még 1 kartonon belül is színben, állagban, keménységben... pláne ha 2 különböző cég termékeit hasonlítom össze.

Teljesen más egy Romániából importált cs.mell, mint egy lengyel.

Sokféle húshibrid csirke van, és sokféle összetételű tápozás is létezik, plusz még vágás után is többféle eljárás.

Még ha "festve" is lenne, azt is a táppal adnák be a csirkének, nem festeget külön , utólag senki.

De ismétlem, tőkehúsoknál nincs ilyen, mert teljes mértékben indokolatlan.

2020. jan. 19. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
41%
Kb 1 hete kérdeztem a hentesnél, hogy mi a különbség a sárga és a "sima" csirkemell között, azt mondta, hogy annyi, hogy a sárga kapott kukoricát
2020. jan. 19. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
71%

a kurkuma nem ezelfestek hanem

fuszer, de ninca jo ize szerintem, bar igaz h lehet vele szinezni. solgoztam ebben szval nem vagyok hulye, de ugy latom van aki azon a szinten van h az igazsagot 0%-ra tudja csak ertekelni. ez nem engem jellemez hanem azokat akik ennyire hozza nem ertok, gratulalok. attol meg nem etelfestekezik mert tok felesleges. de latod amig van olyan buta ember aki szin szerint vesz csirket addig meg is erdemlik csak mert azt hiszi az akkor kaporgalt... ez a szinvonal

2020. jan. 19. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Szerintem állítsd le magad, mert ostobaságokat hordasz össze.


"Azért nem csinálnak ilyen trükköket, mert minek?

Egyébként is pont ugyanúgy megveszik az emberek"


Érdekes, mégis csinálják, mert büntettek is már miatta nem egyszer...

Leírtam, hogy miért.

5x annyiért el lehet adni.

És az ember szívesebben veszi meg, ha azt gondolja, hogy szabad tartású.


"aki szín szerint vesz csirkét"


Megdöbbennél, ha tudnád, milyen sokan elmennek inkább a piacra, mint hogy egy nagyáruházban vegyék meg a ketrecest.

Te ezt ledegradálod, és negatívumnak állítod be, pedig pont hogy pozitív dolog.

Te tartod magad hozzáértőnek, holott én épp az ellenkezőjét tapasztalom.


[link]


Cikk címe: Sárgára festették a csirkehúst, hogy háztájinak látszódjon

Csak neked kerestem, de millió cikk van google-ban.

Ennyit a tájékozottságodról.


következő

[link]


címe: Kurkumával színezett csirkehús Vácnál - jön a büntetés


Nem linkelek többet, akit érdekel, rátalál.

2020. jan. 19. 20:30

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!