Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Az olívaolaj miben jobb mint...

Az olívaolaj miben jobb mint az étolaj, ès a vaj miben jobb, mint a margarin?

Figyelt kérdés
Mert ha csak a kalória-és zsírtartalmukst nézem, az olívaolaj ugyanolyan rossz, mint az étolaj, s vaj pedig ezerszer egészségtelenebb, mint a margarin. Pontosan miben jobbak az olcsóbb változataiknál?
2020. febr. 8. 22:09
 1/4 anonim ***** válasza:
59%

A hidegen sajtolt olivaolaj jó. De nem szabad hevíteni.

Egyik se kifejezetten egészséges a vaj, margarin, étolaj közül. Egyikből se használj túl sokat, túl gyakran.

2020. febr. 8. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
21%
Mindenben.
2020. febr. 8. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
87%

Az olajok közötti különbség a növény, és az azokban lévő hasznos, vagy kevésbé hasznos, netalán káros alkotó elemek.

Az étolaj lehet olivabogyóból, napraforgóbál, repcéből, tökmagból, és még sok más olaj tartalmú magból sajtolt, és lehet esetleg más a kezelési eljárás is, de az alapvető különbség mag a a növény.


A vaj állati eredetű, természetes anyag, tejzsír.

Lehet pozitív, és negatív hatása, a lényeg, hogy természetes anyag.

Ezzel szemben a margarint főleg növényi zsiradékokból állítják elő, hidrogénezéses eljárással, ami úgy már nem feltétlenül mondható természetesnek... persze a természetes, ehető, de kémiailag avatkoztak be az elkészítése során.

Ez a kémiai beavatkozás pedig jó alkalom arra, hogy további anyagokat vigyenek bele a margarinba (antioxidánsok, ízfokozók, lazítók, krémesítők, stb, stb)...

Sok E betűs összetevő lehet a nagyüzemi margarinban, igaz a bolti vaj sem biztos, hogy mentes azoktól tehát a jobb, vagy nem jobb, ezekről itt nem eldönthető... más, de a "tiszta" vaj mindenben veri a nagyüzemi margarinokat, utóbbiakban rengeteg az egészségkárosító hatású balansz, de olcsón tudják előállítani.

2020. febr. 9. 03:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
31%

Kedves utolsó!


A margarin nem hidrogénezéssel készül, kizárólag fizikai folyamatokon megy keresztül gyártás során, semmilyen kémiai átalakítás nem megy végbe. Melegítés, keverés,hűtés röviden a margaringyártás.


Nem tartalmaz ízfokozót sem (ha a sót nem számoljuk).


Mi van egy margarinban?


Víz, (napraforgóolaj (26%), lenolaj (11%), pálmaolaj, repceolaj (2%)), Só (0,5%), Emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjei, napraforgó-lecitin), Étkezési sav (citromsav), Természetes aromák, Vitaminok (A, D), Színezék (karotinok)


Ezek közül egyiktől sem kell óczkodni....

2020. febr. 9. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!