Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A szalámikba mégis minek...

A szalámikba mégis minek tesznek cukrot?

Figyelt kérdés
2020. márc. 20. 17:33
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A hagyományos parasztkolbász a víztartalom csökkentésétől lesz tartós, mert az kedvezőtlen a mikroorganizmusok szaporodásának.

A tömegtermelt gyorsérlelésü kolbász/szaláminál fontos a cukor, mert ezek a "starterkultúra" hozzáadásával csökkentik a pH értéket, így nem kell megvárni hogy kiszáradjon, olcsóbb az előállítás is és a savanyú közeg is előnytelen a baciknak. Ez a starterkultúra szénhidrátból képez tejsavat, ami a pH csökkenést okozza és ezért kell a cukor..a CH miatt

2020. márc. 20. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
De sokan hagyományosan is tesznek bele, mint ahogy sós ételekbe is sokszor tesznek egy kicsit és fordítva..de ott nincs technológiai szerepe, csak izlés kérdése
2020. márc. 20. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
75%

Szinte mindenbe tehetunk egy kis cukrot es egy kis sot, hiszen ezek izfokozok.

Az edes izt amúgy is szereti az ember, mert a jutalmazáshoz koti.

2020. márc. 20. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!