Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Annak ellenére hogy tudom,...

Annak ellenére hogy tudom, egészségtelen a smack leves,imádom az ízét.Kapható olyan zacskós leves ami finom,viszont nincsen tele E-betűvel,neadj Isten még egészséges is?:)

Figyelt kérdés
Előre is köszönöm válaszotok!

2020. júl. 1. 20:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
96%

#9: pont az ilyen 8-ashoz hasonló "érvelők" szoktak ilyesmivel előrukkolni, hogy "ez köztudott". Ami ugye egy alapvető érvelési hiba önmagában. :-D


[link]

2020. júl. 2. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
97%
Nem lesz ugyanolyan az eredmény, de akár finomabb is lehet, ha otthon csinálsz ramen-t. Ázsiai boltban vehetsz egy csomó mindent, a nagy része eláll, az alapok általában a szójaszósz, halszósz, szezámolaj, chili, gyömbér, tésztából is van egy csomó fajta. Ezeket beszerzed, minden mást ízlés szerint teszel bele (ha akarsz) és otthon is kísérletezgethetsz vele. Nem lesz zacskós leves íze, tény, de kipróbálhatod, hátha. Ezeket a dolgokat máshol is felhasználatod, a sült rizs például egy rém egyszerű és finom recept.
2020. júl. 2. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

Más esetben is bemásoltam már az alábbi részleteket, sajnos az egész cikk nem elérhető.


Molnár B. Tamás - Bittera Dóra: Aromapróféták

[link]


...

....

Civilizált világunk hemzseg a drogfüggő állatoktól, amelyeket senki sem gyógyít. A dílereket sem körözik. A kutyák és a macskák, haszonállatok tömegei élnek műaromamámorban a legismertebb tápszereknek köszönhetően. A nagyipari tápkeverékek kellemetlen alapízét ugyanis száz meg száz aromatrükkel fedik el a gyártók, másképp az állat hovatovább nem venné észre, hogy táplálékkal áll szemben.

Az aromaipar „friss, fűszernövényes szénára” emlékeztető ízt ajánl például a marháknak (HerbaromL), „harmonikus, vaníliás-tejes ízvilágot” a sertéseknek (NectaromP). A csont- és halliszt mellékízének kasírozására állítólag a MastaromP egészen kiváló. Jószághizlaláshoz gyakran használnak mesterséges édesítőszert, mert ez – más szubsztanciapótlókhoz hasonlóan – azt üzeni az emésztőrendszernek, hogy készüljön fel dús szénhidrátok, zsírok, egyebek emésztésére. Amikor a szervezet az ígértnél szegényesebb tápot kap, vagyis becsapták, a fölöslegesen termelt nedvek kielégületlenséget, savasodást, pszeudoéhséget okoznak. Az emlős még több tápot kér, hisztérikus éhsége támad, elégedetlenség vesz rajta erőt. Így lesz szenvedélybeteg a hízósertés: egyre több műtápot kér, függővé válik, természetellenesen felpumpálódik.

Hasonló folyamatok mennek végbe akkor, amikor egy főemlős „lájtos” termékeket, aluljáró-pogácsát, gyümölcsjoghurtot, zacskós levest fogyaszt, esetleg az ismert gyorséttermekbe jár. Epres joghurtjába fűrészporból készül a növényi eredetű aroma (alkohol, víz és más adalékok hozzáadásával). A világ egyik legdrágább fűszerével, a vaníliarúddal díszített fagylaltosdobozból vanilines fagylaltot kap, mely aromát a papírgyártás melléktermékéből állítják elő. A négyadagos zacskós leves két gramm dehidratált húsgranulátumot („száraztyúkot” tartalmaz, ami hét gramm tyúkhúsnak („nedves tyúknak” felel meg. Mivel ennyi húsból senki sem főzhet négy emberre tyúklevest, számos adalékra van szükség. A vegyészek nem is levesnek, hanem „hasonló oldatnak” nevezik.

........

........

Világszerte nő, nálunk meg kétségbeejtő arányokat ölt az ipari készítmények fogyasztása a háztartásokban és az éttermekben.

„Korszerű rágóanyagnak” nevezte el ezt a fajta ételt Jürgen Dollase, a Frankfurter Allgemeine szakírója: ha ehhez valaki túlzottan hozzászokik, az igazi ételt idegennek fogja érezni, ízlése infantilizálódik, ami persze fontos előfeltétele az engedelmes fogyasztói tömeg előállításának.

..........

.........

Az emlősnek létfenntartó ösztöne az ízlelés: így tudja megkülönböztetni a táplálékot a nem tápláléktól. Az alig vagy nem táplálékkal „dezinformált” ember viszont elveszti az iránytűt: nem tudja többé, mi az igazi és mi a hamis. Megszokja az értéktelent, sőt megszereti, ragaszkodni kezd hozzá, hagyományként kezdi ápolni, s ezzel lassú, de biztos önpusztításba kezd. Ez a gasztronómiai Stockholm-szindróma.

2020. júl. 2. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 A kérdező kommentje:
Nem semmi milyen kommentcunami kerekedett ki ebből,mindenesetre köszönöm mindazoknak akik kémiailag kivesézték ezt a témat,azoknak pedig meg jobban,akik ehhez még hozza írtak praktikákat is,hogy mivel lehet helyettesíteni a smack-et!es ha vannak meg ilyen praktikák amik gyorsan elkészíthetőek es jók,minden ötletet nagy nagy köszönettel fogadok!:)
2020. júl. 2. 15:20
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Azt tudod, hogy a "maggi" ízt tulajdonképpen a lestyán adja?


Németországban Maggi-kraut-nak hívják... :) :) (maggi-fű)

2020. júl. 2. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim válasza:
23%
Sok sikert a zacsis leves alternatívák elkészítéséhez, király! Milyen szakma/tudományág foglalkozik olyasmivel, mint amit a sok vegyészprofesszor meg szakember itt elmondott?
2020. júl. 2. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!