Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A mandulaliszt és az őrölt...

A mandulaliszt és az őrölt mandula között mi a különbség?

Figyelt kérdés

2020. dec. 6. 09:21
 1/5 anonim ***** válasza:
94%
A liszt finomabbra van őrölve.
2020. dec. 6. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
93%
A szemcseméret
2020. dec. 6. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
91%
Amit előttem írtak, plusz még az olajtartalom egy részét is kivonják a lisztből (az őröltben benne van az egész, amit természetes mandulaolajtartalma a magnak)
2020. dec. 6. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
87%

Folytatom az előzőt... ITt is leírják:


"Azonos-e a mandulaliszt a megdarált mandulával?


Természetesen NEM. A lisztkészítésénél a ledarált mandulát zsírtalanítják, tehát a mandulaliszt már eleve egy zsírtalanított alapanyag. Ha a nagymama darálójával ugyanezzel otthon próbálkozol, csak széttrancsírozod a mandulát, a zsírtartalma ugyanúgy megmarad, az állaga sem lesz igazán lisztes, a sütés-főzés során is kevesebb vizet fog felvenni, és miután az eredmény elmarad a várttól, el is megy a kedved a felhasználásától."


[link]

2020. dec. 6. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2020. dec. 6. 13:51

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!