Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Zöldhagyma, póréhagyma lefagya...

Zöldhagyma, póréhagyma lefagyasztható?

Figyelt kérdés
Tavasszal és nyáron nálunk iszonyatos mennyiség terem belőle. De tényleg ipari mennyiség. Eddig nem raktároztunk belőle, elosztogattuk, viszont most pl. jólesne egy kis "ződhagyma" a hideg élelem mellé amit majszolgatok. Az a kérdésem, fagyasztással tartósítható-e a póréhagyma és a zöldhagyma jelentős minőségromlás nélkül?

2021. jan. 27. 02:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Fagysztható de biztos hogy ugy nyersen nem lesz finom.

Inkább tedd el savanyúságnak vagy ha fagyóba akkor főzd meg

2021. jan. 27. 03:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Mármint hogy kajába főzd bele ne nyersen edd
2021. jan. 27. 03:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Hm! Tehát ha felengednek, nyersen fos ízük lesz? Oké, erre emlékezni fogok :)
2021. jan. 27. 03:17
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem az íze lesz rossz hanem az állaga lesz szottyos
2021. jan. 27. 03:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Hajjaj...hát akkor nincs más, mint a főzés :) azért köszi
2021. jan. 27. 03:33
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyersen nem jó az állaga kiolvasztás után, de salátákba igen, ha fagyosan teszed a dresszingbe és abban olvad ki.
2021. jan. 27. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
35%

Ha lefagyasztod, akkor utána ki kell engedni, mert nyilván nem a jéggé fagyott hagymapálcikákat akarjátok enni. Kiengedve viszont egy gusztustalan lotty.

Meg sem merem kérdezni, hogy miért nem csak a szükségleteiteknek megfelelő mennyiséget ültetitek, illetve helyette miért nem jól fagyasztható, tárolható dolgokat?

2021. jan. 27. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 Mansour ***** válasza:
100%

Szerintem érdemes lefagyasztani, ha van rá hely, csak nem mindegy hogyan használod majd fel. Az biztos, hogy kiolvadás után elropogtatni már nem lehet...

A pórét használhatod főzéshez kiolvasztva is, csak arra kell figyelni, hogy a főzési ideje így kevesebb lesz, mint a nyersnek. A zöldhagymát nem érdemes főtt ételekbe használni, mert a főzéstől teljesen elmegy az íze. Viszont még félig fagyosan apróra vágva (teljesen kiengedve már sokkal nehezebb vágni), salátákba simán használható, illetve wok- vagy egyéb ázsiai ételekbe, ahol az elkészülés előtt csak kb. fél perccel teszed bele.

2021. jan. 27. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Ez a vicc, hogy nem ültettük, magától szaporodott el így :)))

Köszönöm a tippeket, meg fogom próbálni!

2021. jan. 27. 20:42

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!