Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogy készítitek a sós zabkását?

Hogy készítitek a sós zabkását?

Figyelt kérdés
Gyümölcsökkel, mézzel, fahéjjal szoktam enni, de kíváncsi lennék, milyen lehet sósan.

2021. júl. 3. 09:36
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Megpirítom a zabot egy kevés olajon. Teszek rá sót, őrölt köményt és jól megborsozom. Felöntöm kb. 1,5x annyi vízzel, mint maga a zab volt, és felforralom. Ha forr, beleütök egy tojást, leveszem a gázról, és kevergetem, amíg összesűrűsödik, teljesen megfő a tojás.


Olyasmi lesz, mint a rántott leves, csak tartalmasabb. Mindig megnyugtatja a gyomrom, rendbeteszi az emésztésem, és nagyon szeretem, az olajon pirítás kihozza az ízét a fűszereknek. Nagy előnye, hogy főtt, nem okoz hasgörcsöt, mint a csak beáztatott zab, de ugyanannyi rost van benne. Jól el is telít, egy bögrényivel bőven jóllakom, és tele van vitaminokkal.

2021. júl. 3. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!