Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Egészséges az, ha elhagyjuk a...

Egészséges az, ha elhagyjuk a kenyeret az étrendünkből?

Figyelt kérdés

2021. aug. 11. 19:32
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
43%
Nem. Legfeljebb a mennyiségét érdemes csökkenteni, ha valakinek gondjai vannak a kalóriákkal, meg legalább részben érdemes teljes kiörlésüre vagy/és magosra cserélni.
2021. aug. 11. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/27 anonim ***** válasza:
67%
Nyilván jó, ha nem minden étkezéskor eszel kenyeret. Viszont nem teljesen kell kizárni, hanem minimalizálni. Én pl. általában minden nap uzsonnaként eszek szendvicset, ha nem is minden nap, pár naponta, pur pur kenyeret, és akkor is max. 120 grammot. Viszont ismerek olyanokat, akiknek valamilyen szinten minden étkezésükkor ott van a kenyér, ami nem a legegészségesebb.
2021. aug. 11. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/27 anonim ***** válasza:
39%
Semmi szükség a kenyérre, ha hízékony vagy. Nincs benne semmi olyan tápanyag, ami másban ne lenne meg, luxuskalóriák nélkül.
2021. aug. 11. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/27 anonim ***** válasza:
79%
Én inkább úgy mondanám, nem egészségtelen. De ha ésszel eszed, a kenyér önmagában nem egészségtelen dolog. (az már más kérdés hogy a kovászolt némileg jobb a ki-tudja mivel felfújatottnál.
2021. aug. 11. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/27 anonim ***** válasza:
76%
Attól függ, mit eszel helyette. De ált minden más sokkal drágább, erre készülj fel.
2021. aug. 11. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/27 anonim ***** válasza:
90%
Én 8 hónapig voltam így,jól éreztem magam közben,sőt semmi bajom nem volt(igaz más cuccokat is elhagytam és cseréltem másra). Én puffasztott rizzsel helyettesítettem,itthon csak néztek amikor az volt a melegszendvics alapja:D (de finom volt) De utána,amikor jött a mélypont,visszanyúltam mindenhez,és több kenyeret ettem. Most is nyáron voltak időszakok amikor sok volt,de ismét ezen vagyok,és sokkal jobb érzés nekem legalábbis megint (lehet gluténérzékeny vagyok vagy nem tudom),de nehezebb elhagyni szerintem. Életem végéig nem is tudnám,nem is akarom,de szerintem ilyen időszakokat nem rossz dolog tartani,mert puffaszt a kenyér.
2021. aug. 11. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/27 anonim válasza:
25%
Én úgy tudom (a háziorvosom kifejtette egyszer hosszan), hogy a liszt minden ember számára káros, nem csak a gluténérzékenyeknek. Nem tudja valamiért a szervezet rendesen megemészteni, és van akinél előbb okoz gondot, van akinél később, gondolom olyan is van, akinél nem jön elő gond, de ezt előre nem lehet tudni. Valami olyasmit mondott az orvosom, hogy a lisztben valamit úgy módosítottak, hogy amiatt nem tudja a szervezet megemészteni. Én egyszer hónapokig kerültem minden lisztes ételt, soha nem volt még olyan lapos a hasam, mint akkor:) semmi puffadás, viszont amióta újra eszem lisztet, azóta folyamatosan fel vagyok puffadva. Szóval egyértelműen nem tesz jót. És én elvileg nem vagyok glutén érzékeny. Csak az a baj, hogy nagyon nehéz így táplálkozni, mert szinte mindenbe kell liszt, ha pótolni akarod mással az pedig vagy drága nagyon, vagy nem lesz olyan finom.
2021. aug. 11. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/27 anonim válasza:
13%

Ezt találtam hirtelen ezzel kapcsolatban:

"Az utóbbi száz évben a búzanemesítők tudatosan szelektálták és keresztezték azokat a fajtákat, amelyeknek magas volt a glutén tartalma, mert ettől lesz nyúlós a tészta, s válik kelesztésre, ill. tésztakészítésre alkalmassá. A másik szempont a tápérték növelése volt, azaz a nemesítők minél nagyobb fehérjetartalmat akartak elérni (van den Broeck és mtsi., 2010). van den Broeck és mtsi. 36 mai kenyérgabonát elemeztek végig az alfa-gliadin tartalom alapján és úgy találták, hogy a ma forgalomban lévő gabonafajták közt sajnálatos módon már nincs jelentős különbslég az alfa-gliadin tartalom szempontjából. A szerzők szerint ennek, és a drasztikusan megnövekedett gabonafogyasztásnak, valamint a glutén nyakló nélküli élelmiszeripari és gyógyszeripari felhasználásnak köszönhető, hogy egyre nő a gluténérzékenyek száma."

2021. aug. 11. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/27 Mansour ***** válasza:
55%
Inkább az a kérdés, hogy miből készül a kenyér, amit megeszel. A boltban kapható fehér kenyerek nem egészségesek a fehér liszt és az adalékanyagok miatt. Ezeket tényleg érdemes kizárni. Mi otthon sütjük a kenyeret teljes kiőrlésű lisztből.
2021. aug. 12. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/27 anonim válasza:
39%
Érdekes, hogy le lettem pontozva 0-ra úgy, hogy a kérdésre válaszoltam, hasznos volt a válaszom, és még be is másoltam azt a szöveget, ami alátámasztja amit írtam.. fura egy népség van itt, akkor nektek mi az, amire zöldet nyomtok? Hazudnom kellett volna, hogy a kenyér egészséges? Ha ezt hiszitek, akkor nagyon nagyon buták vagytok. De nyugi, még nincs veszve semmi, képezzétek magatokat.
2021. aug. 12. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!