Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Előkészített leveszöldséget...

Előkészített leveszöldséget levesalapot jó ötlet lefagyasztani?

Figyelt kérdés

Van egy csomó friss zöldségem, amivel nem tudok már mitkezdeni.


Ha megpucolom, felvágom és lefagyasztom, az jó ötlet lenne?


Sárgarépa, fehérrépa, zeller gumó, hagyma, petrezselyem, fokhagyma, meg egy kis csirke lenne benne, és ilyen ziplock zsacsiba menne bele. Így csak egy kis vizet kell rádobni, és feltenni főni.



2022. aug. 14. 11:37
A kérdező szavazást indított:
működik
nem lesz 100%, de okés
NE
24 szavazat
 1/9 grafno ***** válasza:
82%
Boltban is lehet venni fagyasztott zoldseget. Működik.
2022. aug. 14. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Hagymát, fokhagymát azért nem raknék bele.
2022. aug. 14. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

A hagyma ésa fokhagyma pucolását utálom, szóval meg szeretném úszni 😉🤫


Meg mivel kettecskén vagyunk rá, általában nem egy egész vöröshagyma megy bele, a másik fele meg ül a hűtőben.


Amúgy általában nem esszük meg egyiket se, csak az íze miatt van benne.

2022. aug. 14. 11:50
 4/9 anonim ***** válasza:
49%
Nem lesz színvonalas házi leves, menzaleves lesz. A zöldségnek fagyasztáskor megváltozik a szerkezete, ezáltal az állaga. Zellert én is lefagyasztok, de azt főzés után kidobom. A petrezselyemnek, fokhagymának nem árt.
2022. aug. 14. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én is szoktam így lefagyasztani zöldséglevesnek. Mondjuk én a husit nem fagyasztom hozzá, azt külön szoktam.
2022. aug. 14. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én is szoktam. A hagymát külön fagyasztom le, és a húst is.
2022. aug. 14. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
54%
Undorító, szivacsos állagúak lesznek a zöldségek.
2022. aug. 14. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
77%

Le lehet fagyasztnai, bár számtalan más tartósítás is létezik, például befőzheted a húsmentes ételeket és eldunsztolhatod.


Én a hagymát lepörgettem aprítóban és raktam hozzá 20% sót, hűtőben elvan kb bármeddig, szóval csak kanalazok az olajra belőle amennyi kell...a sú is benne vna már és kész...

2022. aug. 14. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
79%
Jo otlet, elall es utana ugyis fozve lesz.
2022. aug. 14. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!