Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért édesebb és sűrűbb az...

Miért édesebb és sűrűbb az egyik termelőnél vett akácméz a másik termelő akácmézénél?

Figyelt kérdés
Termelőtől lett véve mindkettő. Most másik termelőtől vettem akácmézet ,de ez sokkal sűrűbb és édesebb is.Eddig online vettem termelőtől most innen falun helyből és ez utóbbi édesebb és dupla olyan sűrű. Mindkető OMME dombornyomott üvegben volt nem tudom ez számíte. Akitől itt falun vettem ő aranyokleveles méhész.

2023. okt. 23. 19:48
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
83%

9 Attól is sok más mellet. pl A család erőssége, időjárás, milyen virágokról hordták stb.


10 99% idegen anyagtól bugyan meg a méz. Még egy 60-70% cukoroldat se bugyan meg magától.


A méhek nem dolgoznak fel a mézen semmit. Összekeverik a hányásukkal és kész a méz. Utána csak beszáritják ami abból ál hogy felkenik a sejtek falára és haggyák száradni, majd újra össegyüjtik. Sok méhész nem szereti meg várni ezt a száritási folyamatott mert egy bizonyos behordót mennyiség után a család nem hord többet ami nagyon nagy veszteség. A hordás középén pörgetett méz közel viz állagú, de baja ennek sincs, magától nemromlik meg. Ez mellet a hordás megszünését nem jó teljesen megvárni mivel a pörgetés ilyenkór komoly rablást indithat el, sok család pusztúlását jeletheti. Igy a hordás legvégén szokták megvárni, de ilyenkor fél nap is jelentös külömbséget eredményezhet a méz viztartalmában.

2023. nov. 3. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!