Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha pl. egy kiló csirkemellt...

Ha pl. egy kiló csirkemellt veszek a boltban amin ráírják, hogy 100grammonként 20 gramm fehérje van akkor pl. ha sütés után a csirke 800 grammos lesz akkor csak 80 grammot kell kimérnem a 20gramm fehérjéért?

Figyelt kérdés

Lehet erre csak most jövök rá.

Igaz ez amit leírtam?



dec. 15. 15:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A nyers húsra vonatkozó érték a mérvadó, ha megeszed a nyersen 1 kilós csirkemellet, akkor az arra vonaktozó értéket kell számolni, a súlycsökkenés amiatt van, hogy víz megy ki belöle
dec. 15. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
21%
Igen, valami ilyesmi.De hogy lesz 1kg húsból 800gr sütés után? Bocsi de sose mértem le a húst sütés elött illetve sütés után..
dec. 15. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem tudom. Igazából apukám mondta nekem hogy sok hentes/húsboltos játszadozik hogy mennyi vizet töltenek fel a húsba. Így a tömege is több lesz és több profitot termelnek.


Lehet nagyon kicsi számot mondtam a 800grammal de sok víz le szokott jönni

dec. 15. 15:37
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Lényegtelen, mennyi víz sül ki belöle, a nyers hús súlyát és az arra számított fehérjét vedd figyelembe.

Egyébként tényleg lehet még ennél kevesebb is, nem a henteseken múlik - ez csak városi legenda -, hanem a gyorstápok miatt a csirke (meg az egyéb állatok) szervezete több vizet raktároz, így elöbb éri el az elöírt súly. Másrészt van, aki csak addig süti a húst, amíg színt kap - ilyenkor értelemszerüek kevesebb vizet veszít - , meg van, aki cipötalpppá süti, ilyenkor akár a fele súlyát is elveszheti.

Éppen ezért is csak a nyers súlyra vetített fehérje (és kalória) értékkel érdemes számolni, minden más nem ad közel sem reális értéket

dec. 15. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sok viz lejon. De a nyers termékre vonatkozik amit raírnak. Tehát ha 1 kilot megsutsz es 80 deka lesz belole es az 1 kiloban volt 200 gramm feherje akkor a sult 80 dekaban is 200 gram feherje lesz. Ez azt jelenti hogy a sultnek a 100 grammjaban 200/8 = 25 gr feherje van. Mig a nyersnek ugye 20 gramm amit ra is irnak a caomagolasra.


Igaz hogy szoktak jatszadozni de az bele van szamitva a rairt ertekbe. Sot, a szabvany csirkemellre ezeket ra se kell irni. Akkor kell rairni ha elter az adott csirke kaloriaja a szabvanytol

dec. 15. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
46%

Kis érdekesség:

Sütés előtt -> sütés után

Vörös húsok 125g -> 100g

Csirke 130g -> 100g

~77g/20g fehérje

Halak 155g -> 120g

Rák 155g -> 120g

Persze ez is sokmindentől változhat.

dec. 20. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!