Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha egy hús nincs rendesen...

Ha egy hús nincs rendesen átsütve, akkor biztos hogy ételmérgezést kap az ember, vagy ez amolyan orosz rulett, ha szerencséd volt akkor nem, ha nem volt szerencséd akkor meg így jártál?

Figyelt kérdés
febr. 22. 20:03
 1/10 anonim ***** válasza:
95%

Sushi is nyers, a steak se 100%-ban átsütött.


A fasirozott masszát is meg kell kóstolni.


Nem vagyok szívbajos, ha nyers húst kell enni. Sose volt semmi bajom. Ugyanez igaz a tojásra.


A lágy tojás is létezik, mégse kap mindenki szalmonellát.


A hús minősége, feldolgozási ideje, tárolása stb. fontos tényező.

febr. 22. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
19%
Napjainkban itt Európában szinte teljesen kizárt bármiféle "ételmérgezést" kapni a nem teljesen átsütött húsoktól.
febr. 22. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
92%

Milyen hús? Marha és sertés lehet rózsaszín a marha még véres/ teljesen nyers is, nem lesz tőle semmi bajod. Botulizmust lehet kapni, de elég ritka, mert konkrétan annyira érzékeny a hőre, hogy egy meleg füstölés is elpusztítja a baktériumot. Amúgy botulizmust nem csak nyers húskészítményektől lehet kapni, hanem növényi termékekben is előfordulhat.

De valóban ritka.

febr. 22. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
61%
2. Azért ez nem teljesen így van, valóban ritka, de nálunk is évente kb. 10 eset előfordul.
febr. 22. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
54%
Én például néha meghalok a tatárbifsztektől.
febr. 22. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
21%

Nem biztos, 50%.

Lehet elkapni parazitákat is nyers, rosszul átsütött disznó vagy halhúsból. Például disznóból is a trichinelózis nevű féreg kapható el, ami az izmokba vandorol a tapcsatornából es vérárammal eljuthat agyba, szembe.

Ezért kell a húsokat mindig felmelegíteni minimum 60 fokig, a hús közepébe kell szúrni a hőmérő es megmérni

Persze sima ételmérgezés is lehet, bakteriális eredetű

febr. 22. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
85%
#2-es vagyok. Jöttem a lepontozásért. A "szinte teljesen kizárt", higgyétek el, hogy igaz. Magyarországon egy eper krémlevestől, egy tojás salátától, vagy egy gombóc fagyitól jóval nagyobb esélyed van ételmérgezést kapni, mint egy nem teljesen átsütött hústól. Ez tény.
febr. 22. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
70%
Nyilván nem lesz bajod de a csirke,sertésben tovább élnek a baktériumok.Nem feltétlenül kapsz mérgezést,nyugi.
febr. 23. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

"Ha egy hús nincs rendesen átsütve, akkor biztos hogy ételmérgezést kap az ember"


Egyáltalán NEM biztos, hogy gyakorlatilag kizárt, leginkább csak rémhírekben fordul elö.

febr. 23. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
51%
Csirkét és sertést nem lehet nyersen enni, marhát igen (tatárbifsztek és "véres" steak) + bizonyos halakat is (sushi) - nagyon frissen, megbízható forrásból. Többi húsnál meg van, hogy legaláb mennyinek kell lenni a maghőmérsékletnek (nem guglizom ki), hogy elpusztuljanak az esetleges kórokozók.
febr. 24. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!