Az a rizs, amit az ázsiaiak esznek (a ragadósabb, amit meg lehet enni pálcikával is) az milyen fajta? Jázmin?
általánosságban, a kerek szemű rizsfajták jobban összetapadnak, ragadósabbak. (ld. rizottórizs, rizzsel töltött ez-az stb.)
tehát kerekszemű, fényezett rizst keress. a SOS-nak van ilyen rizse, nézd végig a polcon.
A ragadós rizst Sushira hasnálják nem pálcikával enni. A Sushi rizs drága egyszerü mindennapos rizsnek. A pálciukával ehetö rizs az szemcsés, és nem azért tudják ilyen evöeszközzel enni mert ragad. Jázmin nem feltétlen kötelezö.
A pálcikákkal való evés ugy történik, hogy az ételt fogják vele mint a pincettával/csipesszel, a rizst pedig meritik hasonlóan mint a villával. Külömbség csak, hogy a pálcikákat merités közben enyhén csipesszszerüen hegyét összébb nyomják/csipják, hogy a két pálca között ne huljon át. Nem ér okvetlen össze a két pálca hegye. A rizst nem fogják meg mint pl. húst, föleg nem szemenként. A pálcikák végett az ázsiai konyha a legegészségessebbek egyike, mert falatokra van minden szelve, igy rövid idö alatt elkészül a tüzön, sok Vitamin megmarad. A kinai fözés úgy történik, hogy egész órát is eltöltesz a készitéssel, de a tüzön csak néháhy percig dolgozol. Azok az élelmiszerek mint pl. a zöldpaprika, hagyma, uborka, stb, csak a végén kerül bele és veszik le tüzröl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!