Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szilvalekvárunk kb 10-13 éves...

Szilvalekvárunk kb 10-13 éves a legöregebbi, már be van kristályosodva.5 literes üveg fele alatt van már össze szikkadva. Hogyan szedhetném ki az üvegből és jó még az egyáltalán?

Figyelt kérdés
2015. jan. 23. 19:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Jó kemény lehet, de azért próbáld óvatosan késsel úgy vágni, mint a tortát, és cikkenként kiszedni. Szerintem ehető még, kb. mint a ládalekvár. Nekem ugyan a legrégebbi lekvárom öt éves volt, az íze tökéletes, de kenni nem lehetett, harapni kellett.
2015. jan. 23. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem úgy sikerült, ahogy az elözö írta: éles, hegyes, vékony pengéjü késsel elvégtam 6 "tortaszeletre", és utána egyenként ki tudtam szedni.

Utána szeletekre vágva tudtuk enni

2015. jan. 23. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Olvastam,hogy forró vizet kell önteni bele.... mit gondoltok erről?
2015. jan. 23. 23:38
 4/6 A kérdező kommentje:
Párom is azt mondja majd cikkekre megpróbáljuk vágni,, bízom benne, hogy ehető még. Bár azt mondják, hogy a szilva lekvárra, hogy minnél régebbi annál jobb, de majd teszek fel képet facebookra és belinkelem miről beszélek... ;) köszönöm az eddigi és ezek utáni válaszokat is. :*
2015. jan. 23. 23:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Jó s víz is, akár hideg, akár meleg. De az csak a szélén fogja oldani, lehet, hogy az egész tömb körbeforog az üvegben. Akkor már nem olyan könnyű cikkekre vágni. Egyébként én is úgy tudom, minél régebbi, annál zamatosabb.
2015. jan. 24. 07:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg minél régebbi, annál aromásabb.


A víz (akár hodeg, akár forró) mem ér jóformán semmit, mert a szélét kicsit oldja és csupa ragacs lesz, de a nagyobb része marad olyan kemeny, amilyen elötte volt.


A cikkekre vágással ki lehet az üvegböl szedni, utána lehet felszeletve gyümölcsízként is enni, összedarabolva süteményekbe tenni, de ha hagyományos lekvárként akarnád fogyasztani, akkor a kiszedett cikkeket vágd fel kis darabokra és kevés vízzel fözd fel, amíg újra lekvárállagú lesz.

2015. jan. 24. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!