Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Kiolvasztva és felforralva...

Kiolvasztva és felforralva max mennyi idő után ehetők még meg a főtt ételek, meddig fogyaszthatóak, meddig állnak el?

Figyelt kérdés

2015. febr. 2. 11:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha a kiolvasztás után felforralod az ételt, akkor attól kezdve számít "frissen fözöttnek", azaz addig lehet ezután fogyasztani, mintha akkor fözted volna.


Ez sokban függ attól, hogy milyen étel, de mástól nem.

2015. febr. 2. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Az elsönek igaza van, de én aznap vagy másnap azért megenném, mert úgy biztosabb, eleve a legtöbb fogást nem célszerü tovább tárolni még akkor sem, ha nem volt fagyasztva.
2015. febr. 2. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Jól megfőzve, átsütve, gykorlatilag egyenlő értékűek a frissel. az eltartahatóság is.

Kihűtve vissza lehet a készételt fagyasztani, de, ha nem ez a szándék, akkor 1-2 nap alatt el kell fogyasztani a normál hűtőben tartott készterméket.

2015. febr. 2. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Úgy értem, fagyasztva meddig lehet tárolni? Szóval kiolvasztás után nyilván megeszi az ember, de meddig állhat a fagyasztóban, meddig nem lesz baja?

A bolti fagyasztott termékeknek is van szavatossági ideje - meddig "szavatos", amit én otthon főtten fagyasztok le?

De persze köszönöm a válaszokat!

2015. febr. 2. 12:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Kb 6 hónap, ami még állagromlás nélkül, jóízűen elfogyasztható.Persze ez általánosság, de azért én így tapasztaltam nagyjából.
2015. febr. 2. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

[link]


Nálam az szokott amúgy a gond lenni, hogy akár a zacsin belül is jegesednek néha a cuccok, úgy meg már nem guszta kiolvasztani (főleg pékárut, zöldség még talán elmegy).

2015. febr. 2. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A jegesedésen túltettem magam, csak egy tévéműsorban volt róla szó, hogy a fagyasztás ellenére is szaporodhatnak az ételben a baktériumok; emiatt kérdeztem, hogy mégis körülbelül mennyi az az idő, ami után már semmiképp ne nyúljak hozzá dolgokhoz, de fél évig azért talán semmi se szokott kallódni. :)
2015. febr. 2. 13:09

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!