Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A gyümölcsök befőzésekor a...

Drogenopfer kérdése:

A gyümölcsök befőzésekor a gyümölcscukor mennyire koncentrálódik? Mennyi vizet vesztenek úgy átlagosan? (barack ez esetben)

Figyelt kérdés

2015. júl. 17. 17:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Lekvár vagy befőtt? Nálunk a befőtt semmit nem veszt, ez kényelmes, ha számolni akarok vele, főleg, hogy nincs benne hozzáadott víz sem.

A lekvár sem vesztett olyan sokat, de nem főztük sokáig, nyilván sokat számít az is.


Ha nézel makrotápanyag táblázatot házi baracklekvárhoz, az nem jó?

2015. júl. 17. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Néztem egy oldalon, ahol leírták, hogy x gramm barackból mennyi lekvár lett. Kb. annyit írt a táblázat is, szóval megvan.
2015. júl. 17. 22:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha az edény szélén a csik tól már lement a szint a felére,akkor jöhet a cukor felforrásig állandóan kavarni! ,és kész.
2015. júl. 18. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:
a barack víztartalma nagyjából felére-harmadára csökken, tehát a fruktóz koncentrátum kb. megduplázódik, így aztán csak csínján a répacukorral!!! Inkább várd meg, amíg a víz nagy része elpárolgott és a cukor kezd már karamellizálódni, jobb ízt ad a lekvárnak.
2015. júl. 24. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!