Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért grízes a házi nyers...

Miért grízes a házi nyers tehén tej forralás után?

Figyelt kérdés
A forralóedény alján grízes, szemek tapadnak le, ez látszik, mikor átöntöm az edényből. Arra vagyok kíváncsi, hogy ez micsoda, mitől van és hogy természetes jelenség-e.

2015. aug. 17. 11:52
 1/5 anonim ***** válasza:

micsoda - valami tejcucc... nem tudom


mitől van - nem tudom


természetes jelenség-e - szerintem igen


nyugodt lehetsz, nincs baja a tejnek

mi is "házi" tejet iszunk, és a fent említett dolog nálunk is van

2015. aug. 17. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Legforróbb az edény feneke, arra odatapad a koagulált kazein (tejfehérje), ha forralás alatt nincsen folyamatos keverésben a tej.
2015. aug. 17. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. De akkor a bolti tejnél miért nincs ilyen jelenség?
2015. aug. 17. 14:08
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert a bolti tej már hőkezelve és vizezve van.
2015. aug. 17. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 Ügyet Lenke ***** válasza:
100%
a bolti tejet nem forralják, csak pasztőrizálják...forrald a tejet lehetőleg a régifajta klasszikus tejfazékban, duplafalú, és vizet lehet tölteni a két fala közé...
2015. aug. 20. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!