Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A nyitott héjú dió meg tud...

A nyitott héjú dió meg tud romlani, avasodni egy szezonban, amíg leesig a fáról, hogy olyan mintha tavalyi lenne?

Figyelt kérdés
Azaz ha hibásan, résnyire nyitott héjjal terem a dió a fán, akkor meg tud teljesen penészedni, romlani a belseje, összeaszódni októberre, mire leesik, vagy ha a földön van? Úgy mintha évekig tároltuk volna?

2015. okt. 24. 09:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Hát mivel nyitva van, bele tud menni mindenféle kosz, baktérium, gombaspóra, így persze, hogy rossz lesz... a nyitottakat inkább ne edd meg, tedd ki a madaraknak. Persze ha penészes, azt ők se eszik meg, de ha csak vizes vagy kukacos, akkor ok.
2015. okt. 25. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

A kérdés lényege, hogy a romlott dió feltétlenül korábbi évekből származik, vagy ha szemmel láthatóna volt lyuk a héjon, akkor még idén is tönkremehetett és így lett összeszedve, hogy már rossz volt?

Az avasodás is szintúgy bekövetkezhetett, vagy az nyitott héjnál mindenképpen penész/rothadás jön létre?

2015. okt. 25. 17:41
 3/3 anonim ***** válasza:
Ja már értem! Igen, simán lehet, hogy az idei dió avas volt, én is már most szedtem össze avas diókat. Az avasodás azt jelenti, hogy az olaj nedves levegővel érintkezik és oxidálódik. Ha nyitva van a dió héja, ez gyorsan bekövetkezhetett, pláne most, hogy ennyi eső esett és állandóan párás a levegő.
2015. okt. 25. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!