Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért tartósabbak hűtve az...

Miért tartósabbak hűtve az ételek mint szobahőmérsékleten és meddig áll el pl. egy húsleves a fagyasztóban?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 6. 01:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Alacsony hőmérsékleten a baktériumok lassabban mozognak.
2016. ápr. 6. 01:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 szaszaa11 ***** válasza:
100%
Konkrétan a baktériumok teljesen megfagynak, ha fagyasztóban tárolunk valamit. Így pl. egy levest, ha időben lefagyasztunk, szinte bármeddig eláll. Ha sokkolóval fagyasztod, akkor végképp. De fontos, hogy a fagyasztóból való kivétel után hőkezeld az ételt, tehát legalább 90 fokon melegítsd kb. negyed óráig. Ezen a hőfokon a baktériumok jelentős része elpusztul. Ezért van, hogy a vendéglátásban is 6 órán keresztül készentartható az étel, amennyiben 60 fokon tartjuk, és 3 óra után újra hőkezeljük.
2016. ápr. 6. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. ápr. 6. 14:24

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!