Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mit csináljak a megmaradt...

Mit csináljak a megmaradt padlizsánhússal?

Figyelt kérdés
Töltött padlizsánt készítek. A kikapart húsa megmaradt és nem szeretném kidobni, de nem tudom mit készíthetnék belőle. Nincs sok, de azt sem szeretném, ha kárba menne.

2016. jún. 18. 14:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Belekeverheted a töltelékbe, készithetsz belöle padlizsánkrémet vagy kicsit befüszerezed és megeszed úgy, ahogy van.
2016. jún. 18. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Krémet készítek belőle, de még nemigen csináltam. Süssem meg külön?
2016. jún. 18. 14:54
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A töltött padlizsánnál a kikapart belet el szokták keverni magában a töltelékben. Más kérdés, Hogy fizikailag lehetetlen hogy vissza férjen bele, mivel egyéb más dolgokat is adagolunk a töltelékhez. A padlizsán krémet úgy csináltam eddig, hogy héjastul megsütöttem a padlizsánokat, majd azt kapartam ki és ízesítettem. Tehát a krémhez mindenképp sült bél kell :-)

Nyers kikapart belsővel nem tudom mit lehet kezdeni, de azt gondolom, hogy mivel kell hagyma a padlizsán krémhez, én azt csinálnám, hogy olajon, hagymán felraknám, folyamatosan kevergetném, hogy ne kapjon oda. Gondolom levet is enged. Hagynám kihűlni és utána ízesíteni sóval, borssal, fokhagymával. Én főtt tojást is szoktam bele aprítani, és majonézt is nyomok bele.

2016. jún. 18. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Kösz szépen a tippet! :)
2016. jún. 18. 15:55
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem a padlizsán"krém" is darabos, mert úgy szeretem s én serpenyőben sütöm. Úgyhogy amit az előző hozzászóló írt, az nagyon jó lesz úgy. De van sokféle étel, most pl. hagymás, paradicsompürés, oreganós padlizsán van itthon, nagyon finom az is. Máskor simán megsütöm hagymával s ráütök egypár tojást, esetleg belekeverek még valamit (én olajos magvat, de zabpehely vagy más keményítő is OK lehet). Mindig héjastul használom fel a padlizsánt, de nyilván működik anélkül is :)
2016. jún. 18. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
3. voltam. most még az jutott eszembe, hogy un. ajvart is tudsz belőle készíteni, mert az is tartalmaz, vagy tartalmazhat padlizsánt. Most itt nem fogom leírni, keress rá, hogy ajvar receptek.
2016. jún. 18. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!