Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Van különbség állatok húsának...

Van különbség állatok húsának különböző részei között vitamintartalomban?

Figyelt kérdés
Pl. van különbség csirkemell és csirkecomb vitamintartalma között? Vagy marha különböző részei között...? (vagy az egyáltalán nem tartalmaz vitamint...?) Mert mondjuk az köztudott, hogy a máj mennyi mindent tartalmaz, és ebből gondolom, hogy akkor tán a comb és a mell között is lehet különbség, de lehet, hogy nem. Szerintetek?

2016. júl. 24. 10:32
 1/6 anonim ***** válasza:
43%
Semmi. Gyakorlatilag a hőkezelések sora mindent kivon a húsból és az ember nem képes nyersen fogyasztani mert nem ragadozó . Tejnél és a készítményeiknél is ez a helyzet , ha egészségesek lennének nem okoznának köszvényt vese és epekövesedést .
2016. júl. 24. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 aperitif ***** válasza:
48%

Ha a zsírban oldódó vitaminokra gondolok (A, D, E), akkor nagy különbség van a zsírosabb húsok, és sovány húsok között.

És nem minden vitamin bomlik le hő hatására, a zsírban oldódóak például sokkal kevésbé, mint például a vízben oldódó C vitamin.

2016. júl. 24. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
60%

Nincs. Egyrészt a húsnak szinte eleve nincs vitamintartalma (ásványi anyag igen), ami kevés van, a hőkezelés elpusztítja. Gyakorlatilag a nyers,füstölt húsok az egyetlenek, amiből a fehérjén, zsíron kívül mást is felveszel.


A legtöbb húsban egyébként 1, max 2 féle vitamin van, de mivel ezek hőkezeléssel mint említettem lebomlanak, így semmmi értelme beszélni róluk :)


Amit a máj tartalmaz, azok szintén ásványi anyagok, nem vitaminok. Egyébként nem tartalmaz sokat.

A kacsamáj NYERSEN a napi szükséges sokszorosának megfelelő A vitamint tartalmaz, és minimális (kb. 2%) C vitamint. Na most ez az iszonyatos, 300% felettiA vitamintartalom mindössze 8-9%-ra csökken, ha a májat megsütöd vagy főzöd, a C vitamin-tartalma pedig 0%-ra esik. Ezért teljesen hülyeség a húsban levő vitaminokról beszélni is. Szerintem elég kevesen esznek nyers májat...

2016. júl. 24. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 aperitif ***** válasza:
56%

A lepontozóknak javaslom, hogy nézzenek egy kicsit utána a különböző vitaminok forrásainak.

Csukamájolaj megvan? Régen, amikor még nem tudták szintetizálni a vitaminokat, és nem kapszulában árulták, addig az angolkór megelőzésére halak májából kinyert olajjal pótolták a D vitamint.

Állítólag az A vitamin szerepét úgy fedezték fel, hogy a szegényebb réteg szenvedett farkasvakságban, akik csak sovány, fölözött tejet ittak, így jöttek rá, hogy a tejzsír tartalmazza az A vitamint.

A

"Az A-vitamin állati forrás esetében a halban, a májban, a szívben, a vesében, a tojásban, a tejben és a vajban fordul elő"

B12

"A szervezet számára a legjobb B12-vitamin forrás a máj és a hús. Kis mennyiségben jelen van a tejben és a tejtermékekben is. Növényi eredetű élelmiszerekben nem található."

D

"Számos tápanyagforrásban fordul elő, például halban (lazac, hering, makréla, szardínia, szivárványos pisztráng), halmájolajban, margarinban, tojásban vagy tejben. A napfény szintén fontos forrás a mindennapi D-vitamin adagunk megszerzéséhez...A táplálékkal felvett D2-vitamin a szervezetben alakul át D3-vitaminná. Zöldségben, gyümölcsben nem található meg, mivel zsírban képződő vitamin."


Na, ennyit arról, hogy nincs a húsokban, állati eredetű termékekben vitamin.


Arról is szívesen olvasnék egy cikket, hogy MINDEN vitamin hőre bomlik.

2016. júl. 25. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
51%

Vicces, hogy a máj A-vitamintartalmával jössz, amiről az előbb írtam, mennyire alacsony.


A NYERS húsok, halfajták valóban dúsak általában A, D, B12 vitaminokban.


A SÜLT, FŐTT húsok szinte teljesen vitaminmentesek!


Az A, D, B12 vitaminokra épp ezért sokkal jobb alternatíva a tejtermék, amit "nyersen" fogyasztunk, így valóban magas a vitamintartalma.


Ezt érdemes szem előtt tartani, mielőtt olyan hülyeségeket ír az ember, mint az utolsó.

2016. júl. 25. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat - én nem értek hozzá, de én is olvastam arról, hogy van a húsokban ilyen-olyan vitamin, viszont nekem is logikusnak hangzik, hogy sütés-főzés után nem sok marad benne...
2016. júl. 26. 16:21

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!