Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a különbség a márkázott...

Mi a különbség a márkázott vaj és a teavaj között?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 23. 17:01
 2/2 anonim válasza:

[link]


A lényegi eltérés az, hogy a márkázott vaj esetenként pár %-al ( ált 2-3%) kisebb víztartalmú , és kb ennyivel nagyobb zsírtartalmú is, mint a sima teavaj. (szóval úgymond minőségibb) A történeti jelentősége pedig az alábbi:


"A márkázott vaj kifejezés eredetileg nem jelent mást, mint hogy a vajat márkajelzéssel látják el. Eredetileg ugyanis a vajat úgy árulták, hogy a termelőtől egyenesen a boltba került, és ott az eladó porciózta ki a szükséges mennyiséget. Később eljött az a korszak, amikor a vaj tejüzemben készült, és az üzem vagy a cég neve alatt került forgalomba. A márkanév egyfajta garanciát jelentett a minőségre."

2017. jan. 12. 02:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!