Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ki csinálja meg ezeket a...

Ki csinálja meg ezeket a kajákat? (példák lent)

Figyelt kérdés

Szakácskönyvekben, recept újságokban látok érdekes ételeket.

Néhány:

narancsos pisztáciás céklasaláta

diós-kelbimbó-krémleves

borsos eper fagylalttal

sonkás ananászos táska


2016. aug. 10. 01:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

Akiknek tetszik az ötlet.


Igazán nem értem a kérdésedet, ezek közül egyik sem olyan, hogy problémás lehetne.

2016. aug. 10. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Sonkas ananaszos taskara vevo lennek, a hetrn lehet csinalok :)
2016. aug. 10. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem,hogy a kérdezőnek maga az elkészítésük okozna problémát,inkább arra gondolhatott ,hogy ehetetlen és 'erőltetett ' az összes.Persze nem vagyunk egyformák,lehet ,hogy valakinek ízlik az ilyen .
2016. aug. 10. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
nekem ezek pl tetszenek az utolsót kivéve (de az is csak azért nem, mert utálom a sonkáz). vannak, akik szeretik a különlegesebb dolgokat, érdekesebb ízkombinációkat. ezek még csak nem is olyan extrémek.
2016. aug. 10. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Azért vannak, akik hajlandóak a rántott hús, pörkölt, krumpli szentháromságtól elrugaszkodni. Vannak gasztro-őrült ismerőseim, akik maguk is találnak ki hasonlókat, pl. sachertortát, ami libamájjal van töltve, és parmezánforgács van a tetején, vagy pezsgős zellerkrémlevest. Aki ismeri jól az ízeket, meglepően jó dolgokat tud kihozni belőlük.


Ebből a felsorolásból mondjuk nekem a sonkás ananászos tetszik a legkevésbé, ez a hawaios izé nem az esetem. Ha sonka, akkor csak rendes szárított, és ha már gyümölcs, akkor inkább sárgadinnye menjen hozzá, mint konzervananász.

2016. aug. 10. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 aperitif ***** válasza:
51%
Kísérletező kedvű vagyok, de nekem erőltetettnek tűnnek az ilyen receptek. Ezek még hagyján, mert a hozzávalók bármikor beszerezhetőek, de amitől toporzékolni kezdek az az, ha olyan alapanyagokat raknak össze, amik egy időben nem beszerezhetőek, például eper és görögdinnye, vagy spárga és körte. Gondolom, ezeket a recepteket csak írják, de soha nem próbálták ki.
2016. aug. 10. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

Egy csomó alapanyagot be lehet szerezni akkor is, ha szerinted nem egyszerre érnek.

Emellett ezek közt egyetlen eröltetett ötletet sem látok.

2016. aug. 10. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 aperitif ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, szeptemberben hol (és mennyiért) lehet friss spárgát, epret venni, vagy áprilisban görögdinnyét. Egy barátnőm jut eszembe, aki arra panaszkodott, hogy mennyire macerás, és költséges a főzés, aztán kiderült, hogy januárban főzött lecsót, meg áprilisban narancsos kacsasültet, édesburgonyával és szőlős salátával. És képzeljem el, hogy csak a szőlő volt 1800 Ft. Most mit mondjak, megsajnáltam...
2016. aug. 10. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, még jöhetnek vélemények. :)


Hát, ezek a párosítások szokatlanok (és lehet, nem is ízlenének).

Aki ahhoz szokott hozzá, hogy krumplis tészta, rakott dolgok, stb...ezekben nincs olyan, hogy pl. babot társítunk csokihoz vagy mentát rakunk a húsleveshez...

2016. aug. 10. 13:35
 10/12 A kérdező kommentje:

Ok, mi is kipróbálunk új dolgokat, azonban bizonyos határokon belül...

pl. nem csináltunk eddig rakott tésztát (tegyük fel), csinálunk.

De ha mondjuk diót pároztatnak káposztával (mert biztos van ilyen), azt kihagyjuk.

2016. aug. 10. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!