Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Melyik a legfinomabb uveges...

Melyik a legfinomabb uveges bolognai/milánói szósz?! Melyiket soktátok venni vagymelyiket ajánljátok?! Esetlen magatok készítitek el?! Ha igen, akkor hogyan?! Milyen formájú tésztával a legjobb?!

Figyelt kérdés
Nagyon koszonom elore is a segítségeteket!

2016. aug. 25. 16:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálam ez a favorit üvegesben:

[link]

2016. aug. 25. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
97%

Bolognaiból csak és kizárólag a Dolmio. Én úgy szoktam csinálni, hogy egy evőkanál olajban felpirítok 1 közepes fej hagymát (egy kis sót szoktam rá tenni), majd ha a hagyma már valamilyen szinten meg van pirulva, ráöntöm a fél kiló darált húst. És tovább pirítom, amíg a hús is szép barna nem lesz. Ezt követően 1 üveg Dolmio bolognai szószt ráöntök, majd az üres üveget megtöltöm vízzel úgy 1/3-ig, jól kiöblítem vele, és azt is hozzáöntöm. Ezt főzöm tovább 10 percig, majd 15-20 percig állni hagyom. Spagettitésztával szoktam megcsinálni.


Ja, és húsból nem ezt a pre-packed tálcásokat szoktam venni, hanem frissen daráltatom le a hentesboltban.

2016. aug. 25. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
96%

Spagetti kell hozzá.

Én friss paradicsomból szoktam csinálni, most van a piacon lédús, finom édes paradicsom, legjobb a befőző.

2016. aug. 25. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szubjektív vélemény persze, de azért belinkelem [link]
2016. aug. 25. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Koszi az otleteket és a receptet!!! Egyszerunek és nagyon finomnak hangzik! :))
2016. aug. 26. 15:26
 6/7 A kérdező kommentje:

Tok jó ez a teszt, nagyon erdekesen hangzik, koszi:))

Am. mindenkinek kuldtem zold like-ot!!:))

2016. aug. 30. 11:54
 7/7 anonim ***** válasza:
80%

Ha még aktuális ennyi idő után:

Én 10 éve vagyok lassan hatalmas bolognai fan, azóta már mondjuk húst nem eszem, de úgy is el tudom készíteni.

Kérlek becsüljétek meg a lentit, mert évek munkája volt ilyenre tökéletesíteni ezt az amúgy baromi átlagos kaját.:D


Mutatom az én megoldásomat:

hozzávalok:

- Fél kiló darálthús

- Fél liter paradicsomsűrítmény

- 1 nagyobb répa (érdemes jó mézédeset használni, ne spórolj egy szál répán)

- 1 közepesen nagy vöröshagyma

- 1 üveg vörösbor

- 4 kocka étcsokoládé (lehetőleg ne tortabevonó legyen)

- 1 csomag BARILLA tészta (makaroni, spagetti, penne ahogy szimpi)

- Igazán magyarosan: 20 deka gumiállagú legalja trapista

- só, bors, oreganó, pirospaprika, majoránna, egész babérlevél, cukor


Kockázom és pirítom a hagymát a cikkekre vágott répával - ez utóbbit ha nem vágtad elég vékonyra és még mindig ropog, akkor lehet pár percig fedő alatt párolni -, majd ha ez elkészült mehet rá a darálthús. Sózom és ehetőre sütöm közepes lángon. Amikor már nem rágós, akkor mehet rá a paradicsomsűrítmény. Ízlés szerint fűszerezem, sajnos ezt érzésre. Az orágnon kívül mindenből egy nagyobb csipetet, de az oregánóból mehet akár egy-másfél teáskanál is. Majd fél deci bort beleöntünk, belekockázzuk a csokit és ezután 20-25 percig rotyogtatjuk, illetve közben megisszuk a maradék bort, mer' ugye holnapra megbuggyan. A babérlevelet az utolsó 5 percben tedd bele, mert szétfő. Ééés kész is.

NEHOGY ÖSSZEKUTYULD. Akkor keverjük a szósszal és annyit amikor és amennyit megeszünk, különben felszívja az isteni szószt a tészta, és menzakaja lesz belőle.

2020. júl. 2. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!