élesztő felfuttatása vízben cukor nélkül?
De mi a baj a tejjel és cukorral felfutatott élesztőnek?
Dolgoztam cukrászdában, ott pl. láttam az élesztő felfuttatását.Igen, cukrász csinálta, tejjel és kevés cukorral.
Mégis elég forgalmas cukrászda a mai napig is.
"Nekem nem fáj az, ha te nem hiszed, hogy nekem viszont nem mindegy."
Tényleg nem hiszem, mert túl sok hozzád hasonlóan magabiztos embert láttam már elbukni vakteszten. :)
De nem is ez a lényeg. Hanem az a lényeg, hogy ha nyolcvan-száznyolcvan-ötszáznyolcvan évvel ezelőtt cukor nélkül futtatták fel az élesztőt egy kalácshoz, akkor ugyanahhoz a kalácshoz ma is teljesen fölösleges cukrot tenni.
Persze tehetsz, ha mindenáron akarsz, még egy egybesült fasírtot is megcukrozhatsz, ha neked az jön be.
De ez nem azt jelenti, hogy kell is bele az a cukor. A kérdező pedig pont erre volt kíváncsi. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!