Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a neve a kenyérbélben lévő...

Mi a neve a kenyérbélben lévő keletlen csomóknak?

Figyelt kérdés
2017. jún. 4. 06:12
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

A tájszavaknak az a jellegzetessége ugye, hogy csak egyes vidékeken használják. :)

A csiriz az más, az a vízzel kevert liszt. De persze, ez lehet egy másik vidéknek a tévedésből kialakult tájszava.

2017. jún. 11. 05:16
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Én már hallottam kelt tésztáknál, sőt a hájas tésztánál is, hogy "szalonnás " lett, és tényleg, ilyen kissé áttetsző szigetecskék keletkeznek benne.Hogy merre, kik, és hogyan hívják nem tudom,de nincs is vele bajom, ha mások másnak hívják.Az biztos, hogy evéskor kellemetlen darabka, ha az ember szájába kerül.

Az okát sem tudom, de sejtem, hogy valami kelesztési, hájas esetében dagasztási, nyújtási hiba lehet.

2017. jún. 11. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!