Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Nektek is felhígul a tartármár...

Nektek is felhígul a tartármártás másnapra?

Figyelt kérdés

Én kb. egy éve tapasztalom a problémát, ha krumpli,-tojás,- vagy kukoricasalátát készítek, hogy a mártás amibe beleteszem, másnapra folyóssá válik, holott amikor elkészítem sűrű, krémes.

40 éve főzök - állítólag nagyon jól - és nem értem az okát!:(

Univer vagy Hellmann's majonézt használok, a tejföl változó.

Egyszerűen nem értem és jó lenne a megerősítés, hogy más is találkozott ezzel.

Mit ronthatok el, vagy mi az a szer, amit újabban beletesznek valamelyik összetevőbe?

Esetleg elmondaná, akinek jól sikerül még másnapra is, hogy miket használ és hogy csinálja?

Köszönöm előre is!


2018. máj. 24. 13:01
 1/7 anonim ***** válasza:
85%

Nekem a light majonéz hígult fel másnapra, de az nagyon.


Ha nem azt veszel, lehet oka a tejföl is. Én egy ideje yoghurtot használok tejföl helyett. Azt a fajtát, ami sűrű, krémes.

2018. máj. 24. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
82%

A tejföl minősége miatt.


Nekem jól sikerül másnapra is. Ecetet, dijoni mustárt, fehérbort, tojássárgáját, friss borsot, citromlevet, olívaolajat használok, a magas zsírtartalmú és minőségű tejföl mellé.


De Ha a tojáson kívüli összetevőkkel, joghurttal készítem, az eredmény, ízre-állagra ugyanaz (hamis majonéz).

2018. máj. 24. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
Nekem sosem hígult még fel . Globus majonéz csak az állandó összetevő a többi mindig változó márka .
2018. máj. 24. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
85%

De jó, hogy láttam a kérdésed, mert azt hittem, hogy én hülyültem el. Újabban nekem is folyik a majonéz másnapra.

Mivel elkeseredésemben a majonézt már házilag készítem (házi tojás, olíva, só, mustár) már én is a tejfölre gyanakszom, esetleg a mustárra. Csak azt nem értem, hogy a bolti hidegkonyhai készítményeknél ez miért nincs így?

2018. máj. 24. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
83%

4-es, azért azt nem gondolnám, hogy az pár kiskanál mustár képes lenne elfolyósítani egy komplett adagot.


A bolti készítmények persze, csurig vannak állományjavítóval. Esetleg egy kis kanál keményítő a szószba, és máris nem folyik sehová.

2018. máj. 24. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy időt áldoztatok a kérdésemre, kicsit megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül!

Legközelebb házi tejfölt fogok venni, mert ezzel még nem próbáltam.

Lehet, hogy a yoghurtot is kipróbálom.

Dijoni mustárt szeretem, de sajnos a családban a gyerekeknek nem jön be a csípős. Mert ez csípős ugye?

Azért még mindig érthetetlen nekem, hogy két évvel ezelőttig nem volt ilyen gondom, azóta történt valami valamelyik alapanyaggal, mert én nem változtattam semmin.

Még egyszer köszönöm, ment a zöld pacsi!:)

2018. máj. 24. 19:03
 7/7 Carragher_x ***** válasza:
100%

"Csak azt nem értem, hogy a bolti hidegkonyhai készítményeknél ez miért nincs így?"

Állagjavító.

2018. máj. 25. 03:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!