Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Padlizsánt, cukkinit hogy...

Padlizsánt, cukkinit hogy lehet finoman elkészíteni?

Figyelt kérdés

Cukkinit ha nyersen lereszelem, és úgy megcsinálom, mint a tzatzikit, akkor nagyon szeretem, ha padlizsánből krémet csinálok, az is finom.


De például ha valamilyen ételben megfőzöm, mint a francia lecsónál, akkor nem szeretem. A cukkinivel többször próbálkoztam, már tudom, hogy vigyázni kell, hogy ne legyen plöttyedt, de akkor is van egyfajta kesernyés íze, amit nagyon nem szeretek.

Padlizsánt már meghámozom, mert nekem a héja mindig kemény marad, és undorító, de csomó más receptben látom, hogy nem hámozzák meg, és látványra szép, de nekem ehetetlen, ezenkívül semmilyen plusz ízt nem ad bele a kajámba.


Mit rontok el?



2018. júl. 6. 11:43
 1/9 anonim ***** válasza:
85%

Valószínűleg ízlés kérdése. Én extrém igényes vagyok a kesernyés ízre, szinte egész életemben kerültem pl. a grapefruit-ot, de a cukkiniben a kesernyésség nyomát sem találtam soha, lecsóban, curryben, rántottában nekem igen jó, akár félig nyers marad, akár agyon van főzve :)


A padlizsánt csak padlizsánkrémnek készítem (rántva is szuper, de én nem tudok rántani és macerás is) és soha nem veszem le a héját, az a legpoénosabb az egészben és ehető, minek dolgozzak feleslegesen? Ha alaposan megsütjük, nem marad kemény a héja.

2018. júl. 6. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
23%

A padlizsán legjobb elkészítési módja a caponata, a parmiggiana alla melanzane, a rigatoni alla norma, esetleg a padlizsángolyó vagy a göngyölt padlizsán. Isteniek!


A cukkini pl rántva nem jó, de nagyon finom, ha a következőbe forgatod: egy harmad parmezán, egy ek. fokhagymapor, frissen őrölt bors és két harmad morzsa. Tojásba igen, de lisztbe nem kell belemártani.


A cukkinis spagetti is finom, de olaszosan, sütve a cukkinit, nem párolva. Nagyon finom gyümölcskenyér/bögrés süti is készíthető belőle, illetve a ricottával töltött cukkinivirág is remek.

2018. júl. 6. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
61%
Cukkini rántva a legfinomabb. A padlizsán viszont nem jó úgy, túl sok olajat magába szív, ezért krémnek jobb.
2018. júl. 6. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
84%

Cukkinit imádom szalmazöldségköretként (mellette karalábéval, zellerrel, sárgarépával, néha teszek bele kukoricát is, meg gombát, de ez egyéni ízlés kérdése).

Padlizsánt legjobban papírban sült zöldségként, vagy grillerzve szeretem. Ha papírbab sütök, akkor megy mellé cukkini, félig megfőzött burgonya, gomba, retek, répa, kicsit megfűszerezem, a papírba töltöm és mehet is a sütőbe, szerintem isteni.

2018. júl. 6. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
43%
Én még csak egyszer találkoztam keserű cukkinivel, de azt ki is dobtam. Rántani szoktam, vagy megsütöm fokhagymával paradicsommal és fűszerekkel a sütőben, majd sajtot reszelek rá.
2018. júl. 6. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

2-es vagyok.


Pontosan miért 0% a releváns és segítő válaszom?

2018. júl. 6. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert itt volt egy lepontozó lény, akinek ez az élete öröme! Ennek semmi köze a válaszodhoz, illetve a milyenségéhez - szóval ne mérgesítsd magad emiatt.
2018. júl. 6. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
76%

Keress a neten recepteket (képkeresövel jobb, mert ott egyböl látod, miröl van szó) a cukkinihez meg padlizsánhoz, rengeteg van, igen sok féleleképpen lehet elkészíteni ezeket, nemcsak az a pár lehetöség van, amit eddig írtak.

De a nosalty oldalán is nagyon soakt tudsz találni, nézegesd végig, hogy mi tetszik meg neked.

2018. júl. 6. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
2018. júl. 6. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!