Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A fókahús valóban halízű?

A fókahús valóban halízű?

Figyelt kérdés
Abban reménykedem talán akad valaki aki nem csak evett, de készített is el fókából ételt, vagy legalább látott nyersen fókahúst, de bármilyen más forrásból származó infónak is örülök ha megbízható...

#főzés #hús #fóka #konyhai feldolgozás
2018. okt. 2. 21:41
 1/2 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem a rákfélék is, és ilyen alapon a fóka is, mert ugyanott élnek, a halak között.
2018. okt. 3. 05:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Idézet a norvég gasztronómiáról szóló cikkből:


„ Fellendült a nemzetközi forgalom is, ami még inkább erősítette a fúziós konyha fejlesztésének szükségszerűségét, ami igen különös fogások kialakulását eredményezte. Ilyen volt az én ebédem is, aminek a gerincét vörösboros fókasteak és egy olívában sült bálnapecsenye alkotta. Stein-Ove elmondása szerint

a fókát mindenekelőtt tejbe kell áztatni, hogy az átható halíz tompuljon.

Ezt követően a fókát és a bálnát vajon sütik meg, de ínyencek akár egy kis fókazsírban is megforgathatják a húst. Miután kedvünk szerint átsült, vörös currykrémmel dúsított vörösboros-tejszínes mártást öntünk rá, amit frissen őrölt fekete borssal szórunk meg. A fogást főtt burgonyával, céklával és káposztával érdemes tálalni, és vörösbort illik fogyasztani hozzá."

2018. okt. 3. 07:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!