Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A gyorsfagyasztott, magozott...

A gyorsfagyasztott, magozott meggyben jóval kevesebb az értékes tápanyag és vitamin, mint a friss változatban?

Figyelt kérdés
2018. okt. 24. 19:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

A lefagyasztásra kerülő zöldségeket és gyümölcsöket akkor szedik le, amikor már teljesen beértek, a tápanyag tartalmuk maximális. A fagyasztás megőrzi a gyümölcsök vitamintartalmát.

[link]

2018. okt. 24. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A tápanyagokat elsősorban a hő roncsolja el, a fagyasztás nem. Tehát a válasz: nem.
2018. okt. 24. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
14%
Valamivel biztosan értéktelenebb a fagyasztott, egy orvosi oldalon olvastam a doki ajánlását, hogy ne fagyasztott zöldséget, gyümölcsöt együnk, hanem minél több frisset. Házipatika.hu volt azt hiszem, ahol igazi orvosok adnak tanácsot, én hiszek nekik.
2018. okt. 24. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
48%
A fagyasztás/felengedtetés során bizonyos mértékű szövetpusztulás mindenképpen bekövetkezik, aminek következményeként feltáródnak a sejtek, sőt a sejtorganellumok is és a felszabaduló enzimek sokféle lebomlási folyamatot katalizálnak, így a vitaminok koncentrációja is csökken. A kereskedelmi hűtőláncolatban bekövetkező tökéletlenségek miatt mindez jelentős mértékű is lehet. Elég arra gondolni, hogy a felhasználást megelőzően az üzletben megvásárolt fagyasztott árút hazavisszük szatyorban és ezalatt X időt tölt szobahőmérsékleten. Még ha nem is engedett fel az egész tömeg, az átlaghőmérséklete kezdi megközelíteni a O°C-ot. Márpedig ez azt jelenti, hogy a hőmérséklet helyenként az eutektikus pont feletti érték, azaz olvadt, folyékony állapotú anyagról van szó. Az ismételt és lassú fagyasztás otthon megint csak hozzájárul az átkristályosodáshoz, ami további sejtpusztulással jár. Nem véletlenül olyan gyakran tapasztaljuk, hogy a felengedtetett "fagyasztott" gyümölcs és zöldség elveszti eredeti megjelenését és állagát, ellöttyed, szétfolyik.
2018. okt. 24. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
18%
Nem véletlen, hogy a fagyasztott gyümölcs mindig olcsóbb, mint a friss. Vajon miért...? Nem olyan jó az, mint a friss.
2018. okt. 24. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
valamenyivel lehet hogy kevesebb ,de nem jelentősen,hiszen nekem a nagymamám is fagyasztot le málnát,megyet,cseresznyét a saját terméséböl ,és mivel télen nincs megy igy nyugodtan ehetsz fagyasztotatt .
2018. okt. 25. 05:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A fagyasztott élelmiszerek legalább olyan egészségesek, talán még egészségesebbek is, mint a friss élelmiszerek, főleg ha nem közeli termelőtől vásároljuk a frisset, ahol tudjuk, hogy nem szállítás közben érlelik meg az élelmiszert és nem utazik napokat.


4-es válaszolónak pedig eutektikus pontja elegyeknek van, szóval másokat hülyíts a bullshit-tel. A fagyasztott élelmiszer nem elegy, és nem is szakad meg a hűtési lánc a szállításnál, de még akkor sem amikor az ember hazaviszi a kaját ha 10 percekről beszélünk, és még ha meg is szakadna, nem olyan számottevő veszteség az.


3-as válaszolónak pedig pont a házipatika ajánlja a fagyasztott élelmiszereket:

[link]

[link]


Szóval ne féljünk a fagyasztott élelmiszerektől, sőt még a konzerv se ördögtől való, bár nyilván sokkal inkább ajánlott a friss és a fagyasztott.

2018. okt. 25. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!