Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mitől zöldült meg a virsli?

Mitől zöldült meg a virsli?

Figyelt kérdés
Még 1 hét van a lejárati idejéig (ápr. 7.), mégis a virslik felszínének kb 50 %-a undorító szürkészöld lett. Ami különös, hogy a virsli nem nyálkás, és nem is büdös, az elszíneződést leszámítva teljesen ehetőnek tűnik. Így persze nem merem megenni, pedig sajnálom, mert még csak egyszer ettem belőle (Kométa classic bécsi virsli az Auchanból, 1 kilós), és a nagy részét ki kell dobni. De az olyan fura, hogy a színváltozáson kívül a romlásnak nincs semmi jele, és még jócskán nem járt le a fogyaszthatósági ideje. Megfordult a fejemben, hogy így is ennék belőle, de ezt végül elvetettem. De azt nem értem, hogy ha nem romlott, akkor mitől zöld.

2019. márc. 30. 21:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%
Bontatlan csomagolásban jó addig, amíg rá van írva. Ha már felbontottad, akkor pár napon belül el kell fogyasztani. Gondolom rais van írva.
2019. márc. 30. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
94%
A finom kis Serratia liquefaciens miatt zöld
2019. márc. 30. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Tényleg írja, hogy bontatlan csomagolásban, de hogy egyek meg egyszerre egy kilót? Máskor is állt itt kibontva egy másik fajta virsli többször ennél hosszabb ideig is, és annak nem lett semmi baja.
2019. márc. 30. 21:48
 4/11 anonim ***** válasza:
96%
Függ a minőségtől, hőmérséklettől...Máskor vegyél kissebb adagot, vagy fagyaszd le, amit nem használsz fel 1-2 napon belül.
2019. márc. 30. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
81%
Nem kell egyszerre megenned egy kilót. Egyik nap azt reggelizel főzve, másnap azt sütsz vacsorára, szalonnába tekerve, harmadnap lehet virslis tarhonya az ebéd, stb. Egy-két napot simán kibírnak bontva.
2019. márc. 30. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
93%

Ilyen nagy kiszereléssel ösztönzik a vevőket, hogy többet vegyenek, mondjuk egy nagy család 3 napon belül megeszik egy kilót, ha mindenki eszik belőle, vagy pl egy tepsi rakottkrumpliba bele lehet vágni ennyit, vagy mondjuk a felét belevágod egy fazék frankfurtilevesbe...


De a kométának van ez a virslije kis kiszerelésben is, nem tudom mekkora, azt hiszem 6 db virsli van benne. Vagy 8.


Vagy van pl a Wiesbauer-nek, vagy Karát-nak is olyan aránylag jó virslije, 80-84% hústartalommal, hogy osztott csomagolású, 2×4 db van benne, úgyhogy egyszerre csak az egyik felét bontod fel, a másikban ott marad a védőgáz.


Egyébként mellékesen pont a wiesbauerrel jártam úgy többször is, hogy az érintetlen védőgáz ellenére fekete pöttyök jelentek meg a virslin a lejárat előtt napokkal. Szóval a világ nem tökéletes. :)

2019. márc. 31. 07:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
59%

"és annak nem lett semmi baja."


Még egy gondolat erre, talán nem számít offolásnak.:)


Szóval néha azért belegondolok ilyenekbe, hogy van egy húskészítmény, aminek vagy egy 1 hónapos szavideje, meg bontatlanul se romlik meg, meg ha kint hagyom a melegben, akkor is sok terméknek meg se kottyan...

-szóval hogy ezek miből vannak? Mennyi tartósítószer van ezekben?

Egy boltos ismerősöm mondta, hogy akciós lesz valami felvágott, berendel belőle annyit, ami elfér a raktárban, mit érdekli őt, csak olcsó legyen, ha 3 hónap alatt adja el, akkor annyi. 3 hónap? Kibírja? Ja, szt mondja annyi lazán! :D

Az milyen?

Németországban fedezték fel nemrég, valami exhumálásokkal kapcsolatban, hogy nem (annyira) rohadnak el a hullák! Tök jó állapotban vannak!

És kiderült, (nincs új a nap alatt, az vagy, amit megeszel) hogy annyi tartósítószert eszünk életünk során, és annyi raktározódik el bennünk, hogy jelentősen lelassulnak a bomlási folyamatok.


Ilyenkor azért elgondolkozom, hogy ezen kívül miket csinál még bennem az a sok tartósító? Biztos hogy semmi káros hatása nincs? Jó, nem azt mondom, összeomlana az élelmiszer ipar tartósítószerek nélkül, de azért van egy határ. Vagy kéne hogy legyen.


Szóval ha napi szinten nézem, hogy ki kell dobni 30 deka virslit, hát idegesítő, hogy ablakon kidobott pénz, nem azért dolgozom, hogy a kukába szórjam a pénzem.

Ugyanakkor összességében nézve a dolgot, azért "békélek" meg vele, ha valami megromlik, mert az a természetes, az legalább mutatja, hogy nem teljesen valami mesterséges "műanyagot " eszem, hanem legalább kicsit hasonlít még az élelmiszer az eredeti állapotára.

2019. márc. 31. 07:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
#7 - Én is tisztában vagyok ezzel a vegyszer/tartósítószer-problémával, ezért amennyire lehet, próbálom is kerülni az ilyen elvileg örökké elálló, agyonfeldolgozott termékeket. De előfordul, hogy nincs más, vagy már arra sincs energiám, hogy egy lecsót csináljak, és ezért van ilyen is tartalékként. Most is ezért rohadt rám, csak azért azt furcsálltam, hogy ha egyszer azt mondják, hogy 3 hétig jó, akkor a második héten miért megy tönkre.
2019. márc. 31. 07:40
 9/11 anonim ***** válasza:
67%
Aki elhiszi ezt a hulla kontra tartósítószer dumát, az meg is érdemli. Semmit sem tudtok az élelmiszeriparrol, de azért belépof.ztok. Olvassátok már utána egyesével minden tartósítószernek kálium-szorbat stb. Stb mert úgy látom keveritek a szezont a fazonnal. Hogy miről zöld a virsli, azt korábban leírtam. Dumalhattok napokat b.romsagokrol, akkor is az lesz a helyes válasz
2019. márc. 31. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
51%
2019. márc. 31. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!