Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Élelmiszerek

A kérdés

Veganz vajas keksz evés után miért hagy szódabikarbónás érzést a fogaimon?

Teljesen fel vagyok háborodva, néhány keksznél már megfigyeltem, de hogy ennél a drága és vegán keksznél miért van ilyen túl szódabikarbónázott érzet a fogaimon, ez nagyon gáz.

Ehetetlen.

Tudjátok olyan érzés, mint ,amikor egy süti túl van szódabikarbónázva.



Keress kérdéseket hasonló témában: veganz

  jún. 12. 12:44  Privát üzenet  

A válaszok

Elöször is, nem tudom, milyen érzés, amikor " egy süti túl van szódabikarbónázva", mert a sütikbe általáb nem szokás szódabikarbónát tenni, hanem sütöport.

Másrészt, hogy te miért érzel valamit, azt rajtad kívül senki nem tudja megmondani, én még ilyennel nem találkoztam.

Harmadszor, ha túl sok a szódabikarbóna vagy sütöpor egy kekszben vagy egyéb sütiben, az a recept hibája, ha valakit zavar, az vagy mást vesz, vagy szól az illetékeseknek.

Negyedszer meg, ha nem tetszik, akkor a gyártónak írd meg, és ha nem csak te reklamálsz ezért, akkor változtatnak rajta.


PLusz egy megjegyzés: ha VEGÁN kekszröl van szó, az nem lehet VAJAS!!!



A válasz 68%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/6Időpont jún. 12. 13:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Ne haragudj, nem tudom miért kell ennyire ellenségesnek lenni. Nevezhetjük akárhogy, akkor túl sütőporozott termék. De számomra ugyanolyan érzet a kóla után is a fogam. Az az érzés, mint amikor 3x megmosnád egymás után a fogad és ilyen extra tiszta, mint egy asztal amikor letörlöd és már csikorog a tisztaságtól.


Oké, ha annyira akarod, pontosabb tudok lenni, a kekszben csak vaj-és tejszínaroma van, nem tudom ezen mit kell fennakadni, aki tudja, hogy mi a vegán keksz, az tudni fogja hogy értem, hogy vajas keksz...istenem.


Az összetevői még:liszt, cukor, olaj, térfogatnövelő szerek: nátrium-karbonátok, difoszfátok, só, citromsav, vanília aroma.


De akkor meg túl sok citromsavat raktak bele, igaz is, frissen facsart citromlé után olyan a fogam.


Vagy akkor most az én fogaim az érzékenyek?


Nyilván a kérdésem kissé közvélemény kutatás jellegű is, hogy másnál volt-e ilyen, vagy csak nálam egyedi a probléma?



# 2/6Időpont jún. 12. 14:38 Privát üzenet
Lehet sütőpor nincs benne, hanem több szódabikarbóna, az is felhozza a sütiket, én is szoktam némely kekszbe tenni, de csak 1 késhegynyit.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/6Időpont jún. 12. 14:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

1,

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. A sütőpor egyik osszetevoje a szódabikarbóna és igen sok süteménybe kerül csak úgy magában is.



Kérdező, keress másik kekszet, ha ez nem izlik



A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/6Időpont jún. 13. 10:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"A sütőpor egyik osszetevoje a szódabikarbóna és igen sok süteménybe kerül csak úgy magában is."


Ez elvben igaz, csak a sütöporban nem csak szódabikarbóna van, hanem egyebek is, és annyit egyetlen receptben sem használnak, hogy a szódabikarbóna kiérezhetö legyen.

Másrészt ugyan vannak receptek, amibe kell szódabikarbóna is, de az nem keksz, hanem valamiféle kevert tészta, így ebben az esetben szóba sem jöhetne.


Emellett a kérdezö valamit nagyon kever, mert a szódabikarbónás íz semmi esetre sem érezhetö kólánál, az ugyanis savas, a szódabikarbóna meg lúgos, és a kettöt nem lehet összekeverni, teljesen másként érzödik.



A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/6Időpont jún. 13. 15:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Igen, valóban nem a helyes magyar szóval fejeztem ki magam. Nem az ízét érzem, hanem van egy fojtós érzet utána, illetve a fogaimon egy nagyon furcsa réteg keletkezik, amit ugyanúgy érzek amikor kólát iszok, citromba harapok de különben nekem a Senodyne fehérítős fogkréme például fájt,amikor használtam, mert abban a fehérítő anyag marta a fogam. Úgyhogy akkor valószínű a fogaim érzékenyek és valami maró anyag van számomra ezekben a termékekben. Ettől függetlenül otthon sütött sütőporos kuglóf is nekem okoz ilyet érzetet, ha kicsit több sütőpor kerül bele. Éreztem már.

# 6/6Időpont jún. 14. 10:16 Privát üzenet

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Gluténérzékeny ehet olyan kókuszreszelékkel készült ételt, amely glutént tartalmazHAT?
Mennyit kéne még ennem? Ez mitől lehet? (többi lent)
Hogy tudnék átállni a kiegyensúlyozott evésre?
Mit egyek utazás előtt?
Teát és kekszet egésznap?
Milyen az az össze vissza evés? Pl ez az :reggel 7körül keksz utána 11 fele egy szendvics 13 körül ebéd paprikás krumpli 14:30 fele keksz

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések az Élelmiszerek rovatból








Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!