Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy tudom szépen a főtt...

Hogy tudom szépen a főtt tojást a héjától elválasztani?

Figyelt kérdés
2020. márc. 24. 18:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%
A főzővízbe sót teszel, és mikor kiszeded őket, hideg vízbe rakod őket egyből. Ott hagyod őket hűlni kicsit, és már lehet is hámozni.
2020. márc. 24. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
93%
Úgy, hogy a forró vizet azonnal hidegre cseréled és nem hagyod kiszáradni a tojás héját, mert akkor a belső hártya is kiszárad és hozzátapad (hozzáragad) a megszilárdult fehérjéhez.
2020. márc. 24. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszi, jó lett bár nem tökéletes.:D picit folyós maradt a sárgája, az ugye ehető, lágy tojásnak felel meg?
2020. márc. 24. 19:31
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
tokeletes
2020. márc. 24. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
91%
Engem a 12 éves lányom tanított meg tojást pucolni. Körbekocogtatja az egészet óvatosan, hogy mindenhol pókhálószerűen összetörjön a héja. Így sokkal könnyebb, szinte egyben lejön az egész.
2020. márc. 24. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
A tojástól is függ. Ha régebbi (lejárat előtti), akkor könnyebb pucolni.
2020. márc. 24. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
93%
Sós vízben főzöm kb. 10 perc.Azonnal leöntöm a forró vizet és hideg vizet rá. Majd azt is leöntöm.Feltöröm néhány helyen a tojás héját és a 2 kiegyenesített tenyerem között gurgatom a tojást.Ezáltal elválik a héj és könnyen lejön.
2020. márc. 24. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Mikor átteszem a forró vízből a hidegbe, a kés nyelével megkocogtatom a tojás héját 1-2 helyen, hogy törjek rajta egy pici lyukat. Amíg hűl, ott beszivárog a víz a héj és a tojás közé, és konkrétan egy mozdulattal egyben le lehet utána venni róla.
2020. márc. 24. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
82%
Egybe akarom kivenni, akkor a tetejet es az aljat megpucolom, az aljat nagyobb területen a tetejet nem annyira, a tetejet a keskenyebb reszt a szamhoz teszem es jo erősen megfujom, szepen kijon a hejabol.
2020. márc. 25. 00:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
hiába a praktikák, van amelyiket tényleg nem lehet sehogysem szépen megpucolni, van amelyiknél jön apró daraboknál a fehérje, állítólag ha túl friss a tojás.
2020. márc. 25. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!