Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bevált tartósítószermentes...

Bevált tartósítószermentes lekvárfőzési tippet tud adni valaki?

Figyelt kérdés
A gyümölcsön (cseresznye), cukron és üvegeken kívül nincs itthon semmi.Kipróbálnám tartósító nélkül.Lehetek ilyen bátor? :)

máj. 23. 12:09
 1/7 Kamumail ***** válasza:

Dunsztolni kell rendesen és légmentesen lezárni.

Nem fog 3 évig elállni, de azért pár hónapig 1-i így is tartja magát szerintem.

A cukor is tartósít tudtommal amúgy.

A meleg is kinyír minden életet.

máj. 23. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Zselésitő kell hozzá mert lédús , kisebb citrom leve is .
máj. 23. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
65%

Évek óta bevált nálam: csak ép gyümölccsel dolgozni.


Az üvegekre rápróbálni a fedőket. Mindent frissen elmosogatni. Az üvegeket sütőben "kisütni". A fedőket kislábasban kifőzni, nem törölgetni.


Forró üvegbe lekvár (széles szájú tölcsérrel könnyebb, azt is ki kell főzni), rá a tető, az egészet gyorsan fejreállít, majd vissza. Ahogy hűl az egész, nagy kattanásokkal horpadnak be a fedők. Hűlés után az üvegeket szép tisztára törölgetni. Nekem évekig eláll, ha valamiért mégsem fogyna el.


Semmi tartósítószer, a zselésítőt nem szeretjük. Ha kell sűríteni, akkor a cucc egy részét kicsit turmixolom még forrón.


Lényeg, hogy minden legyen hővel sterilizálva. Sok sikert:)

A forró üvegekhez legyen edényfogó kesztyűd, nálam egyedül ez a "nemszeretem" rész.

máj. 23. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
60%
ha eleg sokaig forralod es az uvegek is tisztak es tuzforron rakod bele (uvegeket is fel kell melegiteni,, kulonben szetrobbannak!!) es rendesen dunsztolod, akkor tartosito nelkul is elallnak tizenevekig.
máj. 23. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen korai cseresznyét nincs értelme befőzni.
máj. 23. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Kompotnak jo
máj. 23. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítőkész válaszaitokat!Akkor nekigyürkőzöm.Eddig dzsemfixxel tettük el, úgy is veszélyesen finom volt.Így bízom benne, hogy még jobb lesz.A gyakorlat azt mutatja, hogy nem marad belőle a későbbi évre.:)
máj. 24. 10:43

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!