Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit lett csomós a sajtszószom?

Mit lett csomós a sajtszószom?

Figyelt kérdés

2020. jún. 26. 20:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%
Mondjuk leírhattad volna a receptet, meg higy hogyan csináltad...
2020. jún. 26. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
82%
van benne liszt? ha igen, akkor azért mert nem keverted normálisan.
2020. jún. 26. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
...vagy ócska sajtot használtál...
2020. jún. 26. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
Túl sok lisztet tettél bele, rossz sajtot használtál, vagy nem keverted el rendesen.
2020. jún. 27. 00:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
akkor a sajttal lehetett probléma. de azt egyik oldal sem írja le hogy ne használjak trapistat
2020. jún. 27. 07:57
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

#5

A csomókat megkóstolva kiderül, hogy a liszt vagy a sajt állt össze.

A trappistából is lehet sajtszószt készíteni, ezért nem írják az oldalak, csak drágább sajtból ízesebb lesz a szószod, ennyi a különbség.

Ha van botmixered, csapasd szét a csomókat, vagy ha nincs, turmixold le és a gond megoldva!

2020. jún. 27. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én meg alapban nem értem, hogy a sajtszószba miért kell liszt? Tudom-tudom, így van a receptekben, de akkor sem értem. Én tejszínnel készítem, ízesítem, bele a sajt és teljesen szószsűrűségű lesz a sajttól, nem kell bele rántás, vagy habarás.

A sajtot meg eleve kézi habverővel kevergetve kell beletenni, mert különben a 10ezerFT/kg-s sajt is csomós lesz.

2020. jún. 27. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
81%

5: a trappistát úgy ahogy van, felejtsd el!

OK, tisztában vagyok azzal, hogy sokan csak ezt engedhetik meg maguknak. DE! Ha egy kicsit végiggondolnák, rájönnének, hogy pont az ételekbe alig drágább pár dkg. minőségi sajt (grana padano, vagy más keménysajt), mintha beletesz 20 dkg trappistát... Ami nyúlik-nyaklik, nem oldódik, az íze meg kb. semmi.


Az átlag trappistát 24 óráig érlelik.... A jófajta keménysajtot meg 24 hónapig (!!!)


De ott van pl. a Gorgonzola. Talán 600 ft egy 20 dekás csomag az Aldi/Lidl-ben. Olyan intenzív íze van, hogy egy két-háromfős tésztaszószba bőven elég 5 dkg. Felforrósított tejszínben feloldom (csomómentese oldódik), belenyomok egy-két gerezd fokhagymát, őrölt borssal ízesítem és kész!


Sorolhatnám még a jó sajtokat, ha figyelembe veszed amit az elején írtam, nem jön ki drágábbra, mintha ócska trappistából teszel bele sokat.

2020. jún. 27. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
Jó lenne a trappista, ha minőségi nem valami utánzat. Azt meg nem nagyon találsz.
2020. júl. 9. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
nekem az az egyik kedvencem. azért csináltam volna abbol
2020. júl. 9. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!