Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem fől meg a tojás?

Miért nem fől meg a tojás?

Figyelt kérdés
Régebbi elektromos tűzhely van a lakásban, mindegy mennyi ideig főzöm a tojást, mindig híg marad a fehérje és lágy a sárgája. A maximum fűzési időm eddig fél óra volt, és akkor sem keményedett meg. A tojást sem egy helyről vettük, de mindig ugyanaz az eredmény. Mit csinálok rosszul?

2020. júl. 25. 13:44
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
66%
Tökmindegy a tűzhely, a forró víz az forró víz. Csak a tojás lehet a ludas.
2020. júl. 25. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/23 anonim ***** válasza:
41%
Pörköltet tudsz főzni? Azon a tűzhelyen?
2020. júl. 25. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/23 anonim ***** válasza:
79%
A víz felforr rajta?
2020. júl. 25. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/23 anonim ***** válasza:
55%
Eleve forró vízbe tedd a tojást!
2020. júl. 25. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/23 anonim ***** válasza:
87%

1/2 órát volt forrásban lévő vízben és lágy maradt?

Kamuuuuuu!

2020. júl. 25. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/23 anonim ***** válasza:
86%
Ha a víz felforr rajta, a leves megfő rajta, akkor a tojás is.
2020. júl. 25. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/23 anonim ***** válasza:
60%
Forrásban lévő vízbe tedd 4 perc lágy tojás 6,5 közepes 8 percől kemény .
2020. júl. 25. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/23 anonim ***** válasza:
19%
A víz forráspontja nyomásfüggő. A kemény tojásnak 100 C°-os víz szükséges. Durva példa, de pl. a Mount Everesten, már 70 C°-on felforr a víz. A Mátrában - Bükkben, nem tudnak bablevest főzni kukta nélkül, mert nem puhul meg meg a bab. Amennyiben Te a Kékestetőn próbálsz tojást főzni, akkor ezen nincs mit csodálkozni.
2020. júl. 25. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/23 anonim ***** válasza:
78%

8-as, elméleti alapja van a találgatásodnak, de ilyen gyakorlati példákkal alátámasztani, és tényként kijelenteni, hogy a Mártában, Bükkben nem lehet kukta nélkül babot főzni, meg a Kékestetőn fél óra kell a keménytojáshoz, szimplán baromság.

Évekig főztem 1400-2500 méter között, nem kis mennyiségben, mindenféle ételt, és hangyányi különbséget se vettem észre ilyen tekintetben.

2020. júl. 25. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/23 anonim ***** válasza:
78%

még a romlott tojás is megkeményedik tíz perc alatt a forrásban lévő vízben.


forróvízbe nem szabad beleteni a hideg tojást.(reped, kifolyik) A tojásnak javasolt hogy együtt melegedjen a vízzel

2020. júl. 25. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!