Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Húsvéti (nyuszi, tojás)...

Húsvéti (nyuszi, tojás) csokikat mivel hígíthatnám?

Figyelt kérdés
Sokat kaptunk és gondoltam sütéshez csokimázkent felhasználnám. Vajjal vagy tejszínnel hígítsam? Ha kihűl, könnyű legyen vágni vagy esetleg babapiskóta közé banánt rakok, azzal bevonom.

#tejszín #vaj #Tejescsoki hígítás
2020. ápr. 15. 12:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha azt akarod, hogy mikor kihűlt szilárd halmazállapotú legyen, akkor semmivel. (Simán gőz fölött fel kell olvasztani. Fontos, hogy ne kapjon gőzt vagy vizet maga a csoki, szóval úgy kell olvasztó edényt választani. Olvadás közben nem kell kevergetni. Csak odarakod a csokit, és vársz hogy a gőz tegye a dolgát. Ha azt látod, hogy alul egy reteg megolvadt már, akkor kevergetheted.)

Ha azt akarod, hogy kihűlt állapotban krémes, lágy legyen, akkor tejszínnel. (Kicsire tört csokit le kell önteni ugyanannyi felhevített tejszínnel, és várni 2 percet. Ekkor a csoki elkezd olvadni, és könnyen krémmé lehet keverni.)

2020. ápr. 15. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Vajjal lehet hígítani és étolajjal is.
2020. ápr. 15. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
35%
Ha nem igazi csokiból van, hanem vmi bevonómassza, kár is próbálkozni...
2020. ápr. 15. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!